Online Backup | Hvad skal man vælge?

Online backup / sikkerhedskopiering i skyen er en nødvendighed, hvis man vil sikre sine private filer mod ulykker. Kombineret med en god bredbåndsforbindelse har man et rigtig godt setup!

Der kan dog nemt føles som en jungle af forskellige løsninger, nogle er gode på pris, andre på brugervenlighed osv.

Derfor har vi udvalgt, efter vores mening, en af de bedste af tjenesterne, som er tilgængelige. Den er lavet ud fra en opsummering af flere forskellige tests fra nettet, deres Trustpilot-profil samt egen erfaring.

Vi har alle forskellige behov, men generelt har vi undersøgt markante faktorer som pris, plads, funktionalitet, brugervenlighed og kundeservice. Hvilken service der passer dig bedst afhænger af hvad du vægter højest.

Onlime.dk – vores favorit til backup i skyen

Onlime.dk brillerer på de vigtigste parametre, når det kommer til en backup service; brugervenlighed, kundeservice, sikkerhed, funktioner og hastighed. Og med en pris, som ikke vælter budgettet, er pris/service/værdi i absolut top.

Og det i særdeleshed fordi, Onlime tilbyder ubegrænset plads i skyen, så du kan sikre alle dine filer.

Onlime arbejder sammen med og forhandler norske Jottacloud – Her kommer en uddybning af hvorfor Onlime får vores anbefaling, og hvorfor de også er et bedre alternativ end Jottacloud selv, når du bor i Danmark.

Brugervenlighed

Udover at have en flot Trustpilot-profil (pt. 9,2) er Onlime også blevet omtalt i bladet “Komputer for alle” (også kendt som magasinet K), som anbefaler Onlime med ordene:

”Onlime brillerer på de to allervigtigste parametre i denne stortest, hastighed og brugervenlighed”.

Og selvom man ikke skal tage al omtale for givet, har vi gået Onlime efter i sømmene og kan konstatere, at deres gode omtaler ikke er uden grund. Et par uddybende ord:

 1. Onlimes hjemmeside er meget nem at navigere og overskue samtidig med, at den er fyldt med gode guides til, hvordan man kommer i gang med det helt basale såsom at starte med at sikre sine filer.
 2. Deres kundeservice tilgængelig i deres chat alle hverdage samt på telefon fra mandag til torsdag. Jeg er altid blevet mødt med en hurtig og kompetent service, når jeg har henvendt mig – og så er de tilmed ret flinke!
 3. Alt foregår på dansk (både program og kundeservice), så det er nemt at forstå og komme i gang, hvilket langt fra er tilfældet hos alle backup tjenester; mange har kun engelsk support, og dér bliver rigtig mange almindelige danskere hægtet af.

Gode funktioner

Onlime har en gratis løsning med 5GB plads (det er den eneste begrænsning) og en løsning med ubegrænset plads. Der er ikke nogle ekstrafunktioner, som du skal tilkøbe eller noget forbrug, du skal holde øje med. Betaler du for din konto, får du det hele. Det er nemt og gør, at man ikke behøver spekulere i ’pakker’.

Her er en oversigt over nogle af funktionerne hos Onlime:

 • #1 – Ubegrænset plads
  En funktion, som du langt fra får hos alle tjenester. Med ubegrænset plads kan du for alvor bare lade backuppen passe sig selv.
 • #2 – Fuldautomatisk backup
  Når du først har indstillet backup, så bliver nye og ændrede filer automatisk sikret – det er uvurderligt, at man ikke længere skal tænke eksterne harddiske, kabler osv. ind i sine backup planer.
 • #3 – Flere versioner af filerne
  Det hænder, at man kommer i tanke om, at man engang havde skrevet noget i et dokument, som man skal have fat i. Hvis man siden hen har overskrevet dokumentet, så kan man gendanne den tidligere version.
 • #4 – Super kryptering (AES 256-bit)
  Industristandard, så du ikke skal spekulere på dét.
 • #5 – Billeder
  Har du masser billeder, vil du kunne lide den måde dine billeder bliver samlet og vist på i skyen hos Onlime. Alt er samlet ét sted – det er skide smart, hvis du har billeder på både din computer og din mobil. Læs mere om denne funktion.
 • #6 – Lagerplads i skyen
  Man kan flytte sine filer og billeder permanent til skyen, så de ikke ligger og fylder på computeren eller den eksterne. Super smart, hvis man vil have mere plads eller har en masse filer, som man bare skal have ’arkiveret’.
 • #7 – Deling
  Du kan selvfølgelig dele alle dine filer direkte fra skyen med et link. Uundværlig funktion!
 • #8 – Backup af mobilen / tablet
  Onlime begrænser ikke antallet af enheder, du kan tage backup –så mobilen kan også komme med.
 • #9 – Hurtig upload hastighed
  Vi danskere elsker vores hurtige internethastighed – og hvad bedre er der end at kunne udnytte den? Du ser HD-video på Youtube, 4K video på Netflix og streamer musik dagen lang – det er fint, men har du god fibernet-forbindelse (100+), så udnytter du den slet ikke nok. Det kan du hos Onlime, og dét er fedt!!

Mere om sikkerheden

Udover kryptering på alle overførsler samt data lagret i datacentrene er det værd at nævne en anden meget væsentlig fordel hos Onlime.

De er danske, så deres datacentre står ikke i USA.

Datacentrene står derimod i Norge – og det giver kunder hos Onlime nogle gode betingelser og en højere grad af forbrugerbeskyttelse.

Rigtig mange tjenester så som Dropbox, Google Drev eller Amazon (du kan sikkert nævne flere selv) er placeret i USA, hvor lovgivningen mildest talt ikke er god. Restriktionerne for hvad myndighederne kan få adgang til er små, så der er altid nogen, som vil kunne se dine filer, hvis de vil. Måske tænker du, at du ikke har noget videre imod, at du bliver overvåget af en større magt, men tænker man over det som et brud på tilliden mellem regering og borger, så bliver snakken en anden.

Norge har verdens strengest lovgivning på netop dette punkt, så der ikke er nogen tredjepart som kan overvåge dine private data. Heller ikke de norske myndigheder. Undtagelsen er, hvis de kan skaffe en dommerkendelse fra en norsk domstol.

Konklusion

Onlime leverer sammen med Jottacloud en bundsolid løsning med den rigtige balance mellem funktionalitet, brugervenlighed, sikkerhed og pris. Samtidig har Onlime kvaliteten af at være en mere personlig og nær tjeneste end mange andre kan mønstre (inklusiv Jottacloud selv).

Det hænger sammen med, at de har en kundeservice på dansk og samtidig er proaktiv i udviklingen at tjenesten.

Prøv gratis på Onlime.dk