8 tips: Stabilt internet uden udfald

Ustabilt internet er not af det mest irriterende quote om langsomt internet der er ustabilt Her er en tjekliste du kan bruge, til at fejlfinde på dit internet, hvis du oplever, at det svinger meget med hastigheden, eller blot er ustabilt. Men først kan du med fordel benytte vores hastighedsmåler, og se hvor hurtig din forbindelse er.

Tip 1: Skift Password

Det første du bør gøre for at sikre hurtig internetforbindelse er at skifte dit password. Det kan nemlig ske, at en nabo eller to år kender koden, og derfor bruger den samme forbindelse. Hvis det er tilfældet, og I har en bredbåndsforbindelse, deler I rent faktisk hastigheden mellem jer, og dermed vil du få et langsommere signal. Se vores guide her til at vælge et sikkert password der er til at huske. Dette burde dog ikke være problemet, hvis du har en fibernetforbindelse, da hastigheden ikke sænkes nævneværdigt ved flere brugere.

Tip 2: Skift udbyder

Det kan ofte betale sig at skifte udbyder. Både hvis du er bagud på hastighed (priser opdateres ofte!!), og hvis du oplever ustabilt net. Du kan tjekke her om du kan finde en udbyder, der kører på et andet netværk:
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

(Links åbner i nyt vindue)

Tip 3: Placer routeren optimalt

routeren Dernæst bør du tjekke placeringen af din router, så du sikrer at signalet sendes ud fra en lokation der har god mulighed for at nå fra til din computer, og de andre enheder der koblet på. Eksempelvis er murværk noget af det materiale, som er med til at blokere internetsignalet. Gips vægge lader signalet trænge igennem bedre. Læs mere i dette indlæg om placering af Router.

Tip 4: Skift kanal fra 2,4 GHz til 5 GHz

Du kan udsende to signaler: 2,4 og 5 GHz, og koble så mange som muligt af dine enheder på 5 GHz. Der er nemlig som regel mange ting, der forstyrrer på 2,4 GHz frekvensen, og derfor vil du have det trådløse signal lidt mere for dig selv, hvis du har mulighed for at køre det på 5 GHz. Læs mere her om 2,4 vs. 5 Ghz Wi-Fi.

Tip 5: Tjek bluetooth enheder

Bluetooth kan gå ind og irritere signalet, og i dag har ofte mange forskellige Bluetooth signaler flyvende rundt i luften omkring os. Det kan være en trådløs højttaler, headsets osv. Hvis dette er tilfældet, kan du prøve at slukke for enhederne der anvender Bluetooth, for at se om det er her problemet opstår. Læs mere her om hvilke signaler der kan forstyrre dit internetsignal.

Tip 6: tjek internetsignalerne i området med denne applikation

iStumbler er en applikation, som viser dig alle Internet signalerne i området omkring dig. Den kan du bruge til at lokalisere, om der skulle være nogle frekvenser der er mindre optaget end andre, og dermed er ideelle for dig at bruge.

Tip 7: Har du opsat dit internet rigtigt?

Det kan også ske, at du ikke har opsat dit Internet korrekt. Du kan du tjekke denne guide til opsætning af internet, som guider dig let igennem de forskellige skridt ved opsætning af en router og Wi-fi.

Tip 8: Vælg en kablet forbindelse for bedste hastighed

Kablet forbindelse til internettet ved hastighedstest Kobl din computer direkte på internetsignalet med et netkabel, så det ikke tilfås via trådløs forbindelse. Det giver altid det bedste signal. Sluk fx. for det trådløse signal på computeren, for at sikre at der er forbindelse via kablet. Det er også denne måde man foretager en test af sin internethastighed, da det giver det korrekte billede, af hvor hurtig forbindelsen her. Bemærk: Nogle typer laptops slukker for strømmen til ethernetporten, når computeren ikke er sat til strøm. Hvis det er tilfældet vil du ofte opleve, at maskinen ikke vil koble dig på internettet via netværkskablet. Så skal du sørge for at slå denne feature fra. Det kan du i nogle tilfælde gøre i indstillingerne for netværkskortets power-settings, eller du kan tjekke power settings i bios.