Simkort til iPad’en: Stort pristjek + 5 ting du skal vide

De fleste iPads kan i dag gå på internettet. Det også muligt at indsætte et simkort i de fleste modeller, og så kan du gå på nettet uden at være koblet på et trådløse wi-fi.

Her er alt du skal vide omkring simkort til iPad’en og hvordan du kommer godt fra start.

Prisoversigt over mobilt bredbånd til iPad’en

Vi sammenligner hver måned priserne på mobilt bredbånd. Næsten alle internet og mobiludbyderne har en løsning med mobilt bredbånd, som kan leveres med simkort til din iPad.

Her kan du se de aktuelle priser fra udbyderne.

Bemærk vi opdaterer priserne hver måned!

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*Inkl. oprettelse, forsendelse og ALLE begyrer

Her kan du læse alt der er at vide mobilt bredbånd.

Hvordan virker simkort til iPads?

Med mobilt bredbånd får du et data-abonnement til din mobiltelefon eller iPad. Du kan indsætte dette data simkort i en hvilken som helst enhed, så længe der er en indgang til simkortet.

Det er en smart måde at få internet på, og det mobile bredbånd er i dag så hurtigt, at det fint kan måle sig med de mange fastnetforbindelser via bredbånd og fibernet.

Når du modtager simkortet, skal du blot pakke det ud og sætte det direkte i din iPad. Abonnementet vil virke med det samme, at du skal blot sætte det i og genstarte din iPad. Så vil din iPad automatisk koble sig på det mobile datanetværk.

Bemærk at der findes tre forskellige størrelser simkort, som vi skal se nærmere på i det næste afsnit.

Kan jeg undgå at få taletid med i abonnementet?

Ja. Når du køber et abonnement på mobilt bredbånd, får du ikke mobil taletid med i abonnmentet, som vi kender det fra mobilabonnementer.

Det er netop forskellen på at købe et mobilabonnement og et abonnement på mobilt bredbånd.

Når du køber mobilt bredbånd får du kunne internetdata, som du kan bruge til at browse på internettet. Hvis du i stedet ønsker at få mobil taletid med i dit abonnement, skal du klikke over til denne sammenligning af mobilabonnement.

Hvilke simkort passer til min iPad?

Når du modtager et simkort i dag fra en mobiludbyder eller et internetfirma, vil det som regel komme i tre forskellige størrelser:

1) Nano simkort passer til:

 • iPad (6. generation)
 • iPad (5. generation)
 • iPad Pro
 • iPad Air og nyere
 • iPad mini og nyere

2) Mikro simkort passer til:

 • iPad (4. generation)
 • iPad (3. generation)
 • iPad 2
 • iPad

3) Almindeligt simkort passer ikke til nogen iPad

Her kan du se et billede, som viser hvordan de forskellige størrelser ser ud, når du modtager dit simkort:

iPad simkort størrelser forklaret

Som du kan se passer langt de fleste iPads til et nano sim kort. Det er Mobil-udbyderne 100 % klar over, at du modtager helt sikkert ikke et simkort som ikke er i nano formatet.

Hvor meget data har jeg brug for?

Når du vælger et abonnement på mobilt bredbånd, skal du bestemme dig for hvor meget data du brug for. Det er den eneste forskel der er på de forskellige abonnementer, når du køber bredbånd via simkort til din iPad.

Her er en guide til hvor meget data du typisk skal bruge:

 1. Check dit nuværende forbrug af data på din mobil.
  Ved at tjekke hvor meget internet du bruger på din mobil, vil du have en nogenlunde idé om hvor meget data du skal bruge på din iPad. Det tjekker du her: Indstillinger > Mobil > Forbrug af mobildata for iPhones.
 2. Overvej hvad du skal bruge iPad’en til
  Ønsker du at se mange film, YouTube, Netflix og så videre på din iPad, skal du vælge et meget større abonnement hvis du blot skal tjekke mail og nyheder. Hvis du primært skal browse tekst, kan du starte med det allermindste abonnement.
  I dag kan du få simkort med helt op til 1 Gigabyte data, og det er ekstremt meget data. Hvis du ved du kommer til at se meget video, kan du prøve at starte med 100 Gigabyte data, og så kan du altid opgradere, hvis det viser sig at være for lidt.

Du kan læse meget mere her om dataforbrug på mobil og iPad.

Hvordan skifter jeg kode til mit iPad simkort?

Det foregår på samme måde som på din mobil.

Her er en guide til hvordan du kommer ind i menuen for dit simkort, hvor du kan skifte din kode til din iPad:

Indstillinger > Mobil data > Sim pin > ændre Pin > Indtast ny pin

Hvad hvis jeg har mistet koden til mit simkort?

Det er vigtigt, at du ikke indtaster din pinkode forkert for mange gange. Når du har testet den forkert tre gange, skal du bruge din puk kode til at låse den op. Dette foregår på præcis samme måde som med din iPhone.

Hvis du ikke kan huske koden, kan du tage simkortet ud at tjekke hvilken udbyder, der har leveret kortet til dig.

 1. Tjek først om du kan finde det oprindelige brev du fik fra udbyderen, for her vil du kunne finde den oprindelige pinkode du fik fra udbyderen.
 2. Nu skal du kontakte denne operatør og bede dem om at låse sim kortet op. I nogle tilfælde vil de godt gøre det for dig, hvis du kan fortælle dem den oprindelige pinkode, fra det første brev du modtager.
 3. Kan de ikke hjælpe dig, kan du blot bede dem om at sende dig et nyt simkort. Så vil du få en ny simkode, som du kan bruge, og dit abonnement vil fortsætte som hidtil.

Sørg for aldrig at opbevare din kode til dit simkort sammen med din iPad.

Den er personlig, og din internetforbindelse er noget som du kunne selv skal anvende.

Du er faktisk retslig ansvarlig for brugen af din internetforbindelser, også når det gælder din iPad.

Sørg for aldrig at have din pinkode til hverken mobil eller iPad liggende i din pung, eller i nærheden af enheden. Det bedste er naturligvis at huske dem udenad, og så smide papiret med tallene ud.

Hvis du er bange for at du glemmer koden, kan du give den til en god ven. Så ligger den ikke på din egen adresse, og risikoen for at den bliver misbrugt er ekstremt lille.

Hvordan laver jeg internetdeling fra min iPad?

Der er meget enkelt at lave en internetdeling fra din iPad. Det fungerer på præcis samme måde, som når du deler internet fra din iPhone.

Vi har lavet en fin lille guide her, som viser dig (skridt for skridt) hvordan du opretter Internet-deling fra din iPad.