Smartphones med to simkort | introduktion til dual-sim

To simkort (dualsim) kan være super praktisk i mange tilfælde, det skal vi se nærmere på i denne artikel.

Hvad betyder det at en telefon har plads til to simkort?

Det er kæmpe stort i Asien, men kun få kender til eksistensen af det.

Jeg taler her om mobiler med to simkort – også kaldet DUALSIM. Det skyldes primært at de vestlige mobilfabrikanter ikke laver telefoner med plads til to simkort.

Vi har derfor ikke fået øje for hvor genial en løsning det er. Vi gennemgår her, hvad det kan bruges til, hvorfor du bør overveje en mobil med to simkort og hvilke telefoner der har to simkort.

Der er masser af grunde til, hvorfor man skal købe en telefon med plads til to simkort.

Ikke desto mindre er det noget de fleste vestlige medier, producenter og forbrugere har overset. For lige siden at kinesiske producenter introducerede den første telefon med to simkort, har vi i vesten fuldstændig overset potentialet.

Vi bringer her en introduktion og en liste af fordele ved at købe en telefon med plads til to simkort.

Fordelene med dual-simkort

Først og fremmest, det bedste argument for at købe en telefon med plads til to simkort er enkelhed.

Enkelhed i at du kan nøjes med en telefon frem for to. I stedet for at skulle koncentrere sig om hvad der sker på to telefoner, sørge for at oplade to telefoner o.s.v. kan du nøjes med en enkelt. Det er de færreste der ejer to mobiltelefoner i Danmark, men mange har en arbejdstelefon.

Min private telefon er for tiden en OnePlus 6, som netop har plads til to simkort.

Gennem min praktik har jeg fået arbejds-telefon, hvor der er tilknyttet frit forbrug af data, sms og tale. Jeg blev ret hurtigt træt af at bære to telefoner, samt hele tiden skifte mellem telefonerne.

Min egen telefon har ikke fri data, sms og tale, men jeg har i stedet en begrænset pakke. Derfor benytter jeg mit arbejdsnummer til de fleste opkald og data.

Jeg fandt lynhurtigt ud af hvor genial en løsning det er, at have to simkort i samme telefon. Telefonen skelner selv mellem de to simkort, og gennem indstillingerne har man mulighed for at specificere, hvonår telefonen skal bruge det ene eller andet simkort.

road-sign-464663_640

Fx har jeg valgt at al data skal tages fra mit arbejds-simkort, alle sms’er skal som udgangspunkt sendes fra min private (Da jeg ikke sender sms’er i praktikken) og ved alle opkald skal telefonen spørge mig hvilket simkort jeg vil bruge.

Ud over at du kan ændre præferencerne i indstillinger, så har du altid mulighed for at vælge det ene eller andet simkort, når du sender en sms eller laver et opkald.

Du kan også let se hvilket nummer folk ringer eller sms’er til. Ligesom der er mulighed for at du kan blive kontaktet på sms or opkald på begge simkort – ikke noget med at kun det ene sim virker eller at du skal vælge den ene eller den anden.

Der kan også i nogle tilfælde være besparelser ved at have et billigt taleabonnement, og et andet abonnement til SMS, det er dog ikke noget jeg har dykket meget ned i, da mobiltelefoni i det hele taget er billigt i Danmark.

Problemerne med dual-simkort

Ikke alt omkring smartphones med to simkort er perfekt, så der er helt sikkert overvejelser der skal tages før man investerer i en.

Først og fremmest skal du overveje om du vil investere i en kinesisk android telefon. De fleste som får arbejds-telefoner får allerede en splinterny lækker smartphone – ofte iPhone. Et skift til en kinesisk android telefon kan derfor føles markant.

Er du større tilhænger af iOS så er dette ikke løsningen for dig.

banner-1165976_640

Dernæst skal du overveje om det er brugbart for dig. Om du vil investere flere penge i ikke at skulle have to telefoner, når nu dit firma giver dig den ene telefon gratis, hvis du har firma telefon.

Du skal selvfølgelig også kunne finde en telefon, som ikke bare passer dig og din stil, men som også er pengene værd.

Der findes rigtig mange kinesiske smartphones og ikke alle er pengene værd. Se eventuelt vores indlæg om det sidste års bedste kinesiske smartphones.

Sidst men ikke mindst, så er det en teknologi, der ikke altid fungerer perfekt.

Jeg har ikke selv oplevet problemer på min OnePlus 6, men det lader til at mange andre har. Der skal man igen tjekke op på hvilken telefon det er man køber, eftersom det ikke er alle mærker der styrer denne funktionalitet i deres telefoner lige godt.

Huawei Y6 II Compact (dual-sim)

Denne kineser er populær og billig.

huawei-y6-ii-compact-dual-sim2

>> Kun 1.399,- inkl. moms hos Wupti.com

Den har en hurtig quad-core Snapdragon 210 processor, og ellers er det højtalerne der virkelig exelerer. Den har super lyd, og imponerende 11 timers taletid på batteriet.

Sony F3112 Xperia XA Black (dual-sim)

Denne mobil er lige et step op i pris og lækkerhed.

sony-f3112-xperia-xa-black-dual-sim

>> 2.399,- inkl. moms hos Wupti.com

1280 x 720 pixels på den lækre 5″ skærm, og hele 13 Megapixel kamera. Det er en rigtig god mobil til prisen også.