Placer din Router optimalt og få hurtigere net

Mange af os oplever ustabilt internet, og ofte er der udfald. Det kan være svært at få styr på hvad det kan skyldes, men ofte kan det være andre kilder end man skulle tro. Professor på DTU Lars Dittmann, forklarer at der er mange ting som kan spille ind på signalets styrke:

Trådløst internet har mange problemer. Det største er nok, at trådløse netværk ikke har det godt med hinanden. Bor du i en etageejendom med adskillige lejligheder, der har hver deres netværk, er der simpelthen ikke plads til dem alle sammen. Det bliver værre, jo flere der er.

Der er desuden også problemer med interferens fra Bluetooth og mikroovnen:

Bluetooth på mobiltelefonen for eksempel. Fjernsynet og mikrobølgeovnen er også store syndere.

Find et godt sted til routeren

Det bedste man kan gøre er at placere routeren centralt, og et sted hvor den har frit rum i de retninger hvor signalet skal udnyttes. Det kan være en udfordring, da routere som regel ikke er kønne at se på, men vil man have den bedste forbindelse, så må man eksperimentere sig lidt frem.
routeren

Søndagsavisen skriver, at 11 procent har daglige udfald, og kun 23 procent mener, at de har et upåklageligt Internet i hjemmet. Det er forbavsende lavt, og ofte kan det klare ved at opsætte kraftigere signal i hjemmet, eller finde en bedre placering til routeren.

Det tyder på, at der stadig er masser af forbedringsmuligheder på området, og der er brug for ny forskning og ny innovation på området.

Placering på gulvet giver ustabilt Internet signal

Det er en dårlig ide at placere routeren på gulvet, da det forhindrer signalet i at kunne udsendes i alle retninger. Det bedste er at have den midt i rummet, men da det som regel ser dumt ud, så kan den hænges på væggen.

Det er vigtigt at den ikke hænger tæt på metalskabe og andre metalliske flader, som sænker signalet betydeligt.

Fremtidens lynhurtige Internet teknologi bliver måske udviklet på DTU, læs her om svimlende hastigheder.

Langsomt net kan også skyldes få Mbit eller en dårlig router

Har ud en ok forbindelse til routeren, men oplever at Internettet er langsomt, så er problemet formodentlig, at du har brug for hurtigere Internet. Her kan du finde billigt internet og aktuelle kampagner fra alle de store danske Internetudbydere.

Har du mistanke om at flaskehalsen ligger hos routeren, så kan vi anbefale Huawei B315, hvor ud får rigtig meget for pengene.

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internetteknologier, mobiler og gadgets. Jeg er 37 år, tech-nørd og (godt) gift på 12. år. Jeg har studeret Informationsvidenskab på Århus Universitet, og har arbejdet med online og digitale teknologier siden 2004.

Lignende artikler