Placer din router optimalt og få stabilt net

Mange af os oplever ustabilt internet, og ofte er der udfald.

Det kan være svært at få styr på hvad det kan skyldes, men ofte kan det være andre kilder end man skulle tro. Professor på DTU Lars Dittmann, forklarer, at der er mange ting, som kan spille ind på signalets styrke.

Trådløst internet har mange problemer. Det største er nok, at trådløse netværk ikke har det godt med hinanden. Bor du i en etageejendom med adskillige lejligheder, der har hver deres netværk, er der simpelthen ikke plads til dem alle sammen. Det bliver værre, jo flere der er.

Der er desuden også problemer med interferens fra Bluetooth, fjernsyn og mikroovn.

Find et optimalt sted til routeren

Det bedste man kan gøre er at placere routeren centralt.

Det skal være et sted, hvor den har frit “udsyn” i de retninger signalet skal udnyttes. Det kan være en udfordring, da routere som regel ikke er kønne at se på, men vil man have den bedste forbindelse, så må man eksperimentere sig lidt frem.

routeren

Placering på gulvet giver ustabilt Internet signal

Det er en dårlig ide at placere routeren på gulvet, da det forhindrer signalet i at kunne udsendes i alle retninger. Det bedste er at have den midt i rummet, men da det som regel ser dumt ud, så kan den hænges på væggen, eller placeres bag bøgerne i en reol.

Det er vigtigt, at den ikke hænger tæt på metalskabe og andre metalliske flader, som sænker signalet betydeligt.

Betonvægge og gulve er også skidt for signalet.

Har du en god nok forbindelse?

Har ud en ok forbindelse til routeren, men oplever at Internettet er langsomt, så er problemet formodentlig, at du har brug for hurtigere Internet.

Her har vi lavet en oversigt over aktuelle kampagner fra de store danske Internetudbydere, og du kan også tjekke din egen adresse.

Har du mistanke om at flaskehalsen ligger hos routeren, så kan vi anbefale Huawei B315, hvor ud får rigtig meget for pengene.

Tips til hurtigere internet

Vi har lavet en guide her, med en lang række enkle tips til at få mere ud af din internetforbindelse.

Der er en masse tips om browser indstillinger, computerindstillinger og tips til at tjekke, at der ikke er andre som snylter på dit Wi-Fi.