Verdens største LED-skærm står i Dubai (829 meter!)

Du har måske lagt mærke til, at det i løbet af de seneste år er blevet populært at vise store sportsbegivenheder på gigantiske storskærme, hvor flere mennesker kan samles på større pladser og få et par gode og sjove timer sammen.

Senest blev VM transmiteret på Århus havn på en meget stor fladskærm.

Sådan her så det ud fra hvor jeg stod:

fladskaerm

Storskærme har i en årrække været brugt til at forbedre oplevelsen til koncerten og festivaller, hvor publikum med dårligt udsyn kan se de stjernernes performance på skærmen. Ikke nok med at storskærme bliver brugt til koncerter, sportsbegivenheder og utallige andre events, anvendes de til at skabe et særligt blikfang.

Læs med i dette blogindlæg, og kom med bagom verdens største LED-skærm på 829 meter.

En unik facade i Dubai

Dubai er kendt for sin storslåede arkitektur, hvor intet kan blive for dyrt.

Storbyens mange skyskrabere gør sig bemærket på hver sin måde – både når det gælder udseende og antal etager.

Skyskraberen Burj Khalifa i Dubai skiller sig ud ved, at et ekspertteam bestående af specialiserede ingeniører har beklædt facaden på med verdens største LED-skærm, der er hele 829 meter.

Mere end 72 kilometer kabler og 10.000 forbindelser er brugt til installationen. Tilsammen dækker det et samlet facadeareal på intet mindre en 33.000 kvadratkilometer.

Det betyder også, at storskærmen har rekorden i Guinness World Record for at være den største og højeste i verden.

Verdens største LED-skærm giver Burj Khalifa en unik facade, hvor du efter mørkets frembrud vil kunne se skyskraberen vise sig frem med smukke lyseffekter. Hele mekanikken er styret af et intelligent system, og hvis én LED-skærm går ud, alarmeres teknikerne.

I videoen nedenfor kan du komme helt tæt på opsætningen af verdens største LED-skærm og se, hvordan Burj Khalifa lyser op i Dubai:

Hvad er fordelene ved LED-skærme?

LED står for Light Emiting Diode, som på dansk er kendt som lysdioder, som bidrager til at forbedre billedkvaliteten på skærme i forhold til de ældre fluorescerende pærer.

Derudover gør LED en skærm mere strømbesparende og er en mere miljøvenlig teknologi sammenlignet med lysstofrør. Du kan måske huske dengang, hvor TV’et var en stor kasse?

Takket være LED-teknologi er denne tid ved at være forbi, da lysdioderne i erstatter lysstofrør.

Sidst men ikke mindst er slutproduktet også meget lettere, og dermed noget lettere at transportere og montere på væggen.

LED-skærm som et interaktivt værktøj

LED-skærmes kvalitet kan udnyttes til mange formål.

Et andet eksempel på en innovativ løsning, hvor en LED-skærm indgår, er et system, hvor skærmen udgør et centralt element til at skabe blikfang på eksempelvis en messestand.

Teknologien bag LED, bridrager til en bedre billedkvalitet sammenlignet med andre og ældre teknologier. Det betyder, at en LED-skærm kan være et ideelt valg, hvis en præsentationsvideo eller billedfremvisning er essentielt til en messe eller til et foredrag.