10 Tips til at forbedre dit trådløse Internetsignal

Alle hader langsomt Internet. Punktum.

Her er nogle tips der kan hjælpe dig på vej, så du igen kan få styr på blodtrykket.

1) Formindsk interferens fra andre signaler

Andre apparater som eksempelvis mikrobølgeovn, mobiltelefoner og andre elektroniske apparater kan i mange tilfælde skabe støj på signalet, og gøre forbindelsen ustabil.

Det kan også være bluetooth som skaber støj på internetsignalet fra fx. en højtaler eller et headsæt.

Sørg for at disse apparater ikke står for tæt på din router.

2) Har du den rette forbindelse?

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

udbydere af bredbånd og fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

3) Reboot routeren med et tænd-sluk ur

Mange oplever at de ofte er nødt til at genstarte deres router.

Du kan gøre denne proces lidt lettere, ved at installere et billigt tænd-sluk ur, som hver nat automatisk genstarter routeren.

Hvis du ofte har dette problem bør du tjekke at der ikke er for varmt omkring routeren, og tjek også om du skal opdatere dens firmware, som beskrevet i næste punkt. 

4) Opgrader routeren firmware

Mange glemmer at opdatere softwaren på routeren.

good-wi-fi

Denne software hedder firmware på en router, og du kan altid finde denne information på producentens hjemmeside, og du kan downloade den sammen med instruktioner til hvordan du opgraderer.

De fleste routere til privatbrug kan ikke selv gøre opmærksom på, at der kan være en opdatering, så det er en god idé at tjekke jævnligt for opgraderinger.

En sådan opdatering vil som regel medføre bedre Wi-fi signal.

5) Skift kanalen på routeren

Det kan være en fordel at vælge en kanal som de andre i dit område ikke benytter. Mange nyere routere kan skifte kanal.

Nogle routere vælger automatisk den kanal, som er mindst trafikeret i området, men det er ikke altid tilfældet. Så kan det være en fordel at du selv skifter til en anden kanal.

Der findes en række apps, som kan vise dig hvor meget trafik der er på de forskellige kanaler – prøv fx. denne gratis app.

6) Flyt routeren til et bedre sted

internet-signal

En router er ofte ikke særlig køn at se på, og derfor sørger de fleste for at gemme den væk under sofaen, eller nede i hjørnet ved den mur hvor signalet kommer ind i husstanden.

Problemet kan så være, at Internetsignalet skal sendes igennem musten eller beton, og det vil altid tage noget af hastigheden fra Wi-fi signalet. Her kan du læse mere omkring optimal placering af routeren.

Har du to antennere på din router, kan du vælge at lade dem pege hver sin vej.

7) Ændr dit password ofte

Computere, mobiltelefoner og tablets har det med at huske koder til Internettet, når de én gang har været logget på Wi-Fi.

Derfor er det en rigtig god idé ofte at skifte sin adgangskode, så man er sikker på der ikke er andre som bruger internettet. Så slipper du for at naboens knægt eller underboen sidder og spiller computerspil eller henter film på dit net.

Når de snylter på dit net trækker de på din båndbredde, og I må dele hastigheden.

8) Opsæt et Acces-point til at forlænge / forstærke signalet

router-output

Skal du bruge internetsignalet langt fra routerens placering, eller har du et stort hus hvor du skal have Wi-fi til hele huset, så kan du med fordel bruge en router mere eller et Access point til at forstærke eller forlænge signalet rundt i huset.

Et Access point kan være en almindelig router, som du blot forbinder til den sekundære LAN port på den primære router. Her trækker du så et internetkabel hen til den næste router eller Access point, som også udsender internetsignalet.

Ældre routere skal manuelt gives en ny IP, men nyere af slagsen skal blot klikkes på en knap, og så fungerer den som Access point. Tjek producentens hjemmeside omkring dette.

9) Køb en bedre router

Du kan vælge at købe en såkaldt Dual-Band router, som kan udsende signal på både 2,4 GHz og 5 GHz.

Det kan i mange tilfælde give dig bedre signal.

2,4 GHz har ofte en længere rækkevidde, men det er også meget mere brugt, så derfor kan det nogle gange være en fordel bruge 5 GHz.

10) Hvis du har Waoo / Fibia..

Så skal du læse dette indlæg: Optimering af Router indstillinger fra Waoo

Vi håber du har fået løst problemet, og kan smile til verden igen 🙂

happy