Optimering af Waoo / Fibia trådløs router

Når du har købt internet fra Waoo (Fibia) er der en række indstillinger som du bør tjekke, for at få den bedste forbindelse og det stærkeste signal.

Det er ikke noget du bliver gjort opmærksom på, med mindre du ringer ind og fortæller at dit internetsignal ikke kører stabilt.

Men hvorfor gøre det, når du kan få oplysningerne lige her 🙂

Aktuelle fibernet og bredbånd kampagner

Her finder du det billigste fibernet

Vi sammenligner hver måned fibernetudbyderne. Her kan du se en uddybning af fibernet i Danmark (inkl. dækningskort).

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder
udbydere af bredbånd og fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

 

settings-router-waoo

Waoo / Fibia trådløs router IP og Login

Som regel er Ip adressen til den trådløse router: http://192.168.1.1

Når du går ind på denne IP adresse kommer du til en login side.

I feltet Username skal du skrive ”admin”. I feltet Password skal du skrive ”admin”. Klik på knappen “Login” for at logge ind.

Her finder du en række indstillinger du skal ændre, for der er sikkert ikke skruet maksimalt op for signalet med grundindstillingerne.

Du skal klikke ind på fanen der hedder “Wireless Setup”:

menu

Her finder du fem punkter, som du kan indstille på, og nedenfor ser du hvilke indstillinger du skal vælge for optimalt signal.

Jeg talte med supporten ret længe, og vi fandt frem til at disse indstillinger var de bedste.

Det kan dog variere fra husstand til husstand, bl.a ift. hvad dine naboer har af indstillinger. To Wi-fi signaler kan nemlig påvirke hinanden, når de udsendes indenfor kort afstand.

Du kan se indstillingerne der fungerer godt hos mig her:

setup-waoo

 1. Enable 2.4G Radio
 2. Vælg 802.11g/n
  Det giver dig det bedste og hurtigste signal.
 3. Vælg Augo (20M/40M)
  Denne indstillinger er som udgangspunkt sat til 20 Mhz, og den skal du skifte til 20/40 Mhz.
 4. Vælg “Auto selection”.
  Hvis du ved at en bestemt kanal eller to er optaget, skal du naturligvis undgå dem, men hvis du ikke ved hvad du skal vælge kan du bare vælge “auto”. Dette er også en setting, hvor du kan prøve dig lidt frem.
  Hvis naboerne bruger nogle af kanalerne, kan du teste dig frem, og se om signalet bliver bedre af at skifte til en anden kanal.
 5. Vælg 100%.
  Hos mig var denne indstilling sat til 75%. det betyder ganske enkelt, at der ikke er fuld power på signalet, og det er jo tosset. Sørg for at skrue den op på max gas! Alene der har du boostet dit signal.
 6. Nu er der blot tilbage at klikke “Apply”, og nyde at du forhåbentlig har fået mere knald på dit fibernet.

Sørg i øvrigt for at slukke for øvrigt udstyr.

Har du en gammel router stående, som ikke længere bruges efter du har fået Waoo, så sluk for den, også selvom der alligevel ikke er signal i den.

For når en router udsender Wi-Fi singal forstyrrer det signalet hos andre routere.

Se også vores 9 tips til at optimere hastigheden på trådløst Internet.

 

Morten Storgaard

Morten skriver primært om apps, sikkerhed og Internet of Things. Han rejser meget, og tester derfor ofte rejse-gadgets. Han er i øvrigt en sucker for robotter og technik lego.

Lignende artikler

5 Responses

 1. Anders Ottendahl siger:

  Jeg vil rigtig gerne koble en router på til min fibia boks, for at få mere stabilt internet. Har prøvet det meste af dagen at tilgå de indstillinger hvor man kan slukke for fibia boksens wifi, har været inde kort 2 gange, men er blevet smidt af inden jeg har fundet det. Ved du præcist hvor det, hvis jeg nu skulle komme igennem igen?

  Jeg har koblet min stationære til port 1 på min fibia og har internet, men af en eller anden grund kan jeg ikke komme igennem hverken http://192.168.0.1/ eller http://192.168.1.1/, kun når jeg har genstartet 7, 28 gange også giver den mig 15 sekunder derinde.

  • Morten Storgaard siger:

   Hej Anders, det tør jeg desværre ikke svare på, der skal du have fat i Fibia..

  • Christian Stenfors siger:

   Hej Anders,

   Jeg har selv en Asus router som jeg bruger i stedet for boksen leveret fra Fibia. Og det er jeg rigtig glad for da den er bedre kvalitet, giver flere muligheder og derudad.
   Hvis du ikke selv kan logge ind på webinterfacet, så kan du ringe ind til Fibia og få dem til at slå den trådløse funktion fra i deres boks.

 2. Christina Krath Andersen siger:

  Hej hvilken router vil du anbefale at koble til i stedet for waoo standard. Det er et hus på 270 kvm og boksen er placeret i garagen i den fjerneste ende.. vi kører en del pc, iPad osv på.. pft mvh Christina Andersen

  • Josua Poulsen siger:

   En anden god idé er også, hvis i har mobil data pakker på jeres smartphones, så slå Wifi fra på dem. Ofte har en router en begrænsning på hvor optimalt den kan køre med et antal enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *