Den ultimative guide til Danmarks billigste mobilabonnement

Har du lige erhvervet dig en ny smartphone, og kan du ikke vente med at tage den i brug? Oplever du lidt for ofte, at dit dataforbrug overstiger det maksimale loft for dit mobilabonnement? Er du ofte på udenlandsrejse, hvor mobilregningen gang på gang boner negativt ud, når du vender hjem? Eller føler du bare generelt, at dit nuværende mobilabonnement er for dyrt i forhold til den mængde taletid, data og SMS/MMS’er, du rent faktisk benytter?

Ja, der er utallige gode grunde til at skifte mobilabonnement. Men for den almene forbruger kan det ofte være en opgave, der er lettere sagt end gjort.

Det er de færreste, der har tid til at sætte sig grundigt ind i mobiltelefoni-markedet, og som derfor er fuldt ud opdateret på de aktuelle mobiludbydere (og tilbud).

Af samme grund kan det hurtigt forekomme helt uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange muligheder.

Men bare rolig – hjælpen er nær. I dette indlæg får du den ultimative guide til, hvordan du finder Danmarks billigste (og bedste) mobilabonnement. Du kan læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du vælger mobilabonnement, og du bliver præsenteret for et par kvalificerede bud på markedets p.t. bedste mobilabonnementer til prisen.

Rigtig god læselyst!

[ez-toc]

Hvad er det ”bedste” mobilabonnement? Et spørgsmål om forbrugsbehov

Det første råd på listen er lige så lavpraktisk, som det er væsentligt.

Det handler om hele forudsætningsgrundlaget for at kunne træffe den rette beslutning om det bedste mobilabonnement.

Vurderingen af det ”bedste” mobilabonnement er nemlig dybt individuel, og det kræver en grundig indledningsvis afklaring, for at du kan besvare spørgsmålet fyldestgørende.

Derfor bør du altid starte med at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvordan ser dit forbrug af tale, SMS, MMS og data ud?
  • Hvor meget vil du højest give for dit mobilabonnement pr. måned?
  • Hvilke krav stiller du til dit mobilabonnement? For eksempel netværk, udlandstelefoni, musik, streamingtjenester, ny mobil m.m.

Ovenstående liste er langt fra udtømmende og bør suppleres med spørgsmål efter personlige behov.

Med sådan afklaring er du allerede klædt godt på og har givet din søgning målretning, så du ikke ender med at bruge alt for meget spildtid eller at få det forkerte produkt.

Få kortlagt dækningsforholdene for mobiludbyderen

Det næste råd er blandt de allervigtigste på listen. Det omhandler de afgørende dækningsforhold, som definerer, hvor godt signal du vil kunne modtage med dit abonnement hos den pågældende mobiludbyder

Der er stor geografisk forskel på, hvor stærk en mobilnetværksforbindelse du vil kunne opnå, og styrken og kvaliteten varierer således fra udbyder til udbyder.

Derfor kan der være stor fornuft i at gøre dig lidt grundig research på området, inden du vælger dit mobilabonnement.

Vi har lavet en grundig guide her til hvordan du finder mobilabonnementet med bedst dækning hos dig.

De billigste mobilselskaber opererer under de større selskaber, der tilsvarende har de største netværk med bredest og stærkest dækning.

Blandt disse finder du særligt selskaberne TDC, 3, Telia/Telenor og Net1.

Derfor er det også anbefalelsesværdigt at orientere sig på de officielle dækningskort, der med tilstræbt objektivitet kortlægger dækningsforholdene i hele landet.

Hvor meget har du brug for – til prisen?

Ligesom at dækningsgraden kan variere betydeligt fra telefoniselskab til telefoniselskab, vil priserne på de enkelte abonnementer selvsagt også variere.

Som forbruger skal du i dag tage stilling til et væld af forskellige abonnementer, der hver især inkluderer forskellige mængder taletid, SMS/MMS samt dataforbrug.

Efterhånden har den tilspidsede konkurrence på markedet gjort, at du kan få relativt billige abonnementer fra lavprisselskaber, hvor du samtidig får en del timer og gigabyte for små penge. Dermed ikke sagt, at den absolut laveste pris også afspejler den bedste abonnementsløsning for netop dig.

Der er nemlig flere fordele og goder at hente, hvis du bevæger dig lidt længere op ad prisstigen. Blandt de dyre abonnementer kan du ofte nyde godt af eksempelvis musiktjenester eller lignende tilbud, der er inkluderet i prisen.

På samme måde findes der en lang række pakkeløsninger med kombineret mobiltelefoni, tv og internet i samme ordning hos ét selskab. Sådanne pakkeløsninger kan ofte være en favorabel aftale for dig, der har brug for ”hele pakken”, og som ikke vil gå på kompromis med kvantiteten – eksempelvis større husstande.

Omvendt vil et mere sparsomt enkeltmandsforbrug formodentlig være bedre tjent med et mindre og separat mobilabonnement – eventuelt suppleret med mobilt bredbånd, der efterhånden fås til yderst lave priser, uden at det bliver på bekostning af kvalitetsniveauet.

Med andre ord: Det mest formålstjenlige og ideelle mobilabonnement afhænger ultimativt af forholdet mellem, hvor meget du er villig til at spendere, og hvor meget du har brug for.

Og så siger det jo næsten sig selv, at den bedste løsning er dén, der giver dig mest brugsværdi for færrest penge.

Vær opmærksom på binding, skjulte gebyrer og ”det med småt”

Et andet vigtigt råd er, at du altid skal stille skarpt på ”det med småt”, når du overvejer at indgå en abonnementsaftale, eller hvis du vakler mellem flere mobiludbydere.

Prisen for et mobilabonnement begrænser sig nemlig ikke nødvendigvis udelukkende til den angivne abonnementspris, som udbyderen præsenterer dig for på hjemmesiden.

Totalprisen inkluderer potentielt set også en række andre og mindre åbenlyse faktorer, som du bør være opmærksom på.

Eksempelvis kan du blive negativt overrasket, hvis du for sent opdager, at mobilabonnementet har forskellige mere eller mindre skjulte gebyrer, som pålægges og skaber en ekstra udgift. Det kan være oprettelses- og startgebyrer, rykkergebyrer, gebyrer ved ændring af telefonnummer eller fremsendelse af regningskopier og meget andet.

Derfor er det vigtigt at gå samtlige abonnementsbetingelser og -vilkår nøje efter i sømmene, så du ikke ender med uønskede ekstraomkostninger.

Og på samme måde kan det være en god idé at tjekke op på, hvorvidt du indgår en aftale om bindingsperiode ved det pågældende selskab, så du ikke risikerer at komme i problemer, hvis du pludselig ønsker at skifte telefoniselskab her og nu.

Kort sagt: At læse ”det med småt” kan spare dig for unødige udgifter på den lange bane.

Undgå en blødende mobilregning på udenlandsrejsen

iPhone GPS, hvor godt er det?

Et andet forhold, som du gør klogt i at tjekke op på, er, hvordan den specifikke mobiludbyder forholder sig til forbrug af taletid, SMS/MMS og data i udlandet. For her er der stor forskelle mellem de enkelte selskaber.

Rigtig mange danskere begår den fejl, at de ikke får undersøgt, inden de rejser, om deres mobilabonnement rent faktisk kan anvendes uden for Danmark. En del selskaber har opdelt deres abonnementer i Danmarks- og udlandsabonnementer.

Har du et Danmarks-abonnement, vil din mobiltelefon ikke virke uden for den danske grænse. Derfor er det en god idé at tjekke din abonnementstype, inden du rejser.

Har du et udlandsabonnement, skal du være opmærksom på, at det kun er en bestemt andel af din datapakke, du kan anvende uden for Danmark, hvorimod hele talepakken og SMS/MMS kan anvendes her. Der er således god grund til at få styr på, hvor meget data du kan anvende i udlandet, hvad ekstra data koster, og hvilke lande der er inkluderet i dit abonnement.

I denne forbindelse skal du dog være opmærksom på, at de fleste mobiludbydere har presset priserne op for dermed at inkludere ”gratis” EU-roaming i deres abonnementspriser.

Trods dette kan du alligevel blandt de helt billige telefoniselskaber finde gode muligheder for inkluderet EU-data. Her har eksempelvis selskabet Greentel i en længere årrække positioneret sig stærkt som en af de billigste udbydere med favorable og faste tilbud på udlandstelefoni og -data i samtlige af deres mobilabonnementer.

Hos nogle selskaber skal du være opmærksom på, at du aktivt skal tilmelde dig udlandstelefoni via deres hjemmesider, inden du rejser – også selvom du skulle have gratis indhold inkluderet i dit abonnement.

Vær desuden yderligere opmærksom på, at der kan forekomme ekstraomkostninger ved udlandstelefoni, hvis du rejser i lande uden for EU. Det gælder for alle udbydere og skal derfor tjekkes på deres respektive hjemmesider.

Så hvis du gerne vil undgå at få ekstraomkostninger og efterregninger med hjem i bagagen på din rejse, bør du gennemgå betingelserne og priser for udlandsroaming og -telefoni inden afrejse.

Sammenlign mobilabonnementerne – det første er ikke nødvendigvis det billigste

Hvordan finder du så konkret Danmarks billigste mobilabonnement? Det gør du først og fremmest ved at gøre dig lidt grundigt hjemmearbejde i form af research på mobiltelefonimarkedet.

En alvorlig og typisk begynderfejl er, at mange let tenderer til at hoppe på det første tilbud, de møder på deres vej. Men dette tilbud er langt fra garanteret at være det bedste – og endnu vigtigere det billigste – tilbud på markedet.

Derfor kan der være betydelige summer penge at spare ved først at afsøge sine muligheder grundigt – blandt andet ved at tilgå diverse online sammenligningssider.

Ligesom det gælder med sammenligningssider for både bredbånd, mobilt bredbånd eller fibernet kan du på en mobilabonnementssammenligningsside få et objektivt indblik i markedets udbud lige nu og her.

Her vil du hurtigt kunne danne dig et overblik over de aktuelle mobiludbydere og specifikke mobilabonnementer, så du nemmere kan træffe en velinformeret beslutning. Eller rettere: Finde det bedste abonnement til prisen.

Disse abonnementssammenligninger vil typisk angive en række centrale informationer og oplysninger for de enkelte mobilabonnementer såsom mængden af taletid, samlet antal gigabyte samt udlandstelefoni og -data.

Derudover vil den samlede abonnementspris, der generelt angives i kroner pr. måned, selvfølgelig fremgå.

Men hvilke 2019-aktuelle mobilabonnementer er så de billigste p.t.? Jo, lad os se nærmere på et par af dem.

3 kvalificerede bud på det billigste mobilabonnement på markedet

Som sagt er markedet for mobiltelefoni i rivende udvikling, og den skærpede konkurrence blandt udbyderne skaber en decideret priskrig om at kunne tilbyde landets billigste og bedste mobilabonnement.

Blandt de stærkeste og mest kvalificerede bud på telefoniselskaber, der er billigst på markedet, finder vi føromtalte Greentel. Siden selskabets etablering tilbage i 2012 har Greentel positioneret sig som et af landets absolut billigste med et væld af prisvenlige abonnementsløsninger til såvel enkeltpersoner som hele familier.

Her finder du en oversigt over abonnementerne hos Greentel.

Også telefoniselskaberne OiSTER samt CBB Mobil udmærker sig ved at have konkurrencedygtige abonnementspriser. Men til forskel fra disse to er Greentel blandt de eneste på markedet, der endnu ikke har hævet sine priser trods den hårde konkurrence og den ellers kompromisløse priskrig. Dette skyldes en stålsat ambition om, at det ikke skal koste en bondegård for danskerne at få mobilabonnementer med rigelige mængder taletid og data, der kan anvendes i hele EU.

Disse mobilselskaber er særligt favorable på deres abonnementer for under 100 kroner – og særligt Greentel tilbyder målrettede pakkeløsninger, der er interessante for hele familien. Derudover er de yderst konkurrencedygtige i forhold til deres tilbud om EU-data, og du får generelt massevis af taletimer for få penge.

Fælles for alle abonnementerne er, at du får fri SMS og MMS, og hvis du er villig til at betale lidt ekstra for dit abonnement, får du hurtigt frit spil med hensyn til dataforbrug og fri tale – stadig til priser, der er til at betale sig fra.

Så hvis du er på jagt efter Danmarks p.t. allerbilligste mobilabonnement, hvor du får maksimal brugsværdi for pengene, er Greentel, Oister og CBB Mobil tre solide bud.

Lyt til din mavefornemmelse, dine brugsbehov og din pengepung

Denne ultimative guide til valg af billigt mobilabonnement afsluttes med følgende vigtige pointe:

Din mobiltelefon – dit forbrug – dit mobilabonnement.

Så let og simpelt kan det faktisk formuleres. Som du igennem indlægget har erfaret, findes der en lang række gode og brugbare råd, du med fordel kan læne dig op ad, når du skal træffe dit valg angående mobilabonnement.

Men til syvende og sidst kommer det 100 % an på din egen mavefornemmelse, dine personlige behov og forbrugsvaner samt ikke mindst din pengepungs tykkelse. Så husk altid at tage udgangspunkt i disse forhold, når du begiver dig ud i søgeprocessen.

Og hvis du generelt slår den sunde fornuft til, vil du allerede være rigtig godt stillet.

Held og lykke med jagten.