Guide: Opsætning af trådløst internet

Her er en guide til hvordan du selv kan opsætte trådløst Internet. Vi har forsøgt at undgå for mange fagtermer og nørdede udtryk, så alle kan være med.

Med denne guide skulle du gerne kunne sammenkoble dit første trådløse Internet

Først: Tjek om du betaler for meget

Nogle leverandører medsender noget udstyr som skal bruges, og andre overlader det til dig selv eller en tekniker. Men mange af os sætter pris på selv at kunne opsætte det.

>> Læs også: Få 100 Mbit internet for 199 kr per måned…

Vi vil se på en nem og simpel måde at opsætte trådløst internet på, da det giver en god basal forståelse for, hvad de forskellige dele gør.

Simpel og nem opsætning af trådløs Internet

ethernet-speed

Din internetudbyder har formodentlig givet dig et modem. Det er den boks, som kobler dig på deres internetforbindelse. Den kobles sammen med stikket i væggen, og så er du koblet på nettet. Læs også: Hvad er et modem.

For at lave et trådløst netværk skal du have dette modem koblet sammen med en router. Først slukker du for modemet, og så kobler du det sammen med en router via et netværkskabel:

Router og modem kan du kende fra hinanden ved, at routeren har antenne(r) og det har modemet ikke.

I routeren skal du sætte kablet i den indgang der hedder “internet” eller “WAN”. Når du har koblet de to sammen, skal du tænke for modemet.

Nu tager du et andet netværkskabel, og sammenkobler det til en af routerens udgange (LAN) og til en computer. En router har en default IP-adresse, som du nu skal bruge til at konfigurere den.

Win7 konfigurering

Åben kontrolpanelet > Netværk og Internet > netværk og delingscenter

Marker dit netværk og vælg: “Opret en ny forbindelse eller et nyt netværk” og dobbeltklik på “Opret forbindelse til internettet” og følg guiden derfra.

Læs også her om hvornår du kan bruge mobilt bredbånd til deling i hjemmet.

Har du tjekket din hastighed og pris?

Priserne på internet falder konstant, få lande har så meget konkurrence på markedet som Danmark. Så tjek MINDST priserne en gang hver 6. måned, så du får det du betaler for.

Her er de seneste priser (opdateres automatisk hver måned):

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

udbydere af bredbånd og fibernet

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

 

Videoguide fra YouSee

Videoguide fra Fullrate