Sammenligning af Huawei Mate 10 og iPhone 10

Huawei og Apple har i længere tid konkurreret om pladsen som den næstmest sælgende producent af smartphones på det globale marked.

Øverst på listen ligger Samsung, og indtil for nylig har Apple ligget nummer to med Huawei lige i hælene.

Nu har den kinesiske producent imidlertid overhalet Apple og deres salg af iPhones, og Huawei kan dermed bryste sig af at være det næstmest populære smartphonemærke i verden.

For nylig udkom begge superproducenterne med en ny, solid smartphone, som forhåbentlig kan føre dem tættere på Samsung, som endnu har føringen.

I denne artikel vil vi sammenligne de to mobiler, som den store kineser og Apple netop har sendt på markedet, nemlig seneste modeller fra Huawei og iPhone.

Stærke dual kameraer i begge modeller

Et dual kamera giver dig mulighed for at tage nogle virkelig gode billeder med din smartphone. I takt med at eksempelvis det sociale medie Instagram er blevet meget populært, er gode kameraer nærmest blevet et must.

I både Huaweis Mate 10 og Apples iPhone 10 finder du et solidt dual kamera, som kan tage nogle gode billeder.

I Huaweis model finder du et primært kamera på imponerende 12 megapixel samt et sekundært kamera med en monokrom sensor på 20 megapixel. Denne telefon giver optisk billedstabilisering, og begge kameraer i denne smartphone har en blænde på 1.6.

12 megapixel finder du også i det primære kamera i Apples iPhone 10, og her har du en blænde på 1.8. Det sekundære kamera har dobbelt optisk zoom, er ligeledes på 12 megapixel og har derudover en blænde på 2.4.

LÆS OGSÅ: Præsentation af Huawei P20 pro

Alt i alt har vi at gøre med to smartphones, som begge har yderst solide dual kameraer, og som helt sikkert vil give dig et virkeligt godt billedresultat.

I forhold til frontkameraet snakker vi om 8 megapixel på Mate 10 og 7 megapixel i iPhone 10.

Dermed har Huaweis model altså et lidt bedre kamera til at tage selfies med, og hvis dét er det primære formål med telefonen, er det selvfølgelig værd at have med i overvejelserne.

På videofronten overhaler Apple en smule ved at kunne filme op til 60 billeder i sekundet samt i slowmotion med 240 billeder i sekundet. Til sammenligning kan Huawei kun filme 30 billeder i sekundet.

Begge kameraer filmer i 4K opløsning, og med begge modeller får du altså også gode muligheder for at optage videoer.

Stilrene designs fra begge producenter

Det kan være svært at sammenligne design på to smartphones, da ens holdninger til dette i høj grad afhænger af personlige præferencer. Vi vil dog alligevel forsøge at ridse de mest markante forskelle og ligheder op i forhold til designet på de to smartphones.

Ved første øjekast minder de to smartphones meget om hinanden. Det er begge stilrene og lækre smartphones uden de helt vilde udskejelser designmæssigt.

Tager du et nærmere kig på modellerne, vil du imidlertid opleve, at der faktisk er en hel del forskelle på de to telefoner. For det første er Huaweis Mate 10 en del større end Apples iPhone 10, faktisk er den en hel centimeter højere end Apples iPhone 10.

Denne størrelsesforskel gør, at Mate 10 kan være svær at betjene med en enkelt hånd, hvis du har mindre hænder.

På denne front er iPhone 10 nemmere at have med at gøre. Begge smartphones er dog større telefoner, som har en stor skærm og dermed også fylder en del.

Mate 10 byder på et meget afbalanceret og minimalistisk design. Den er fremstillet i rustfrit stål og glas og bliver en smule smallere i toppen og i bunden, end den er hen over midten. Ved de to kameraer finder du et smalt bælte af reflekterende materiale.

På en iPhone 10 består telefonens forside nærmest udelukkende af skærm. Ligesom Huaweis model er den fremstillet i rustfrit stål og glas, og rundt omkring skærmen finder du en smal ramme.

Apple har med denne model valgt at fokusere på Face ID frem for aflæsning af brugerens fingeraftryk. Dermed er der ingen knap eller et område til at aflæse dette med.

Begge modeller kommer med en såkaldt IP67-certificering, hvilket betyder, at de er vandafvisende. Helt konkret kan de afvise vand i op til imponerende 30 minutter ved en dybde på en meter.

Dermed ikke sagt at de kan holde til at svømme rundt i poolen i længere tid ad gangen, og det er bestemt ikke noget, du bør praktisere. Hvis uheldet er ude, kan begge telefoner dog godt klare en mindre dukkert, og de kan ligeledes holde til vandsprøjt.

Imponerende skærme med masser af muligheder

Skærmene på disse telefoner er uden tvivl det mest imponerende og vigtige element.

Huawei Mate 10 har en skærm på 15,24 cm med AMOLED display og en opløsning på 2160 x 1080 pixels. Det er ikke det mest imponerede display på markedet, men med AMOLED får du en imponerende dybde i farverne og dermed et virkelig smukt resultat på skærmen.

Se bl.a de mange muligheder for touch på Mate 10:


Som nævnt er iPhone 10 en smule mindre og har dermed kun en skærm, der måler 14,7 cm.

Den har Super AMOLED display og har en lidt højere opløsning en Huaweis model. Her er opløsningen nemlig på hele 2436 x 1125 pixels. Det resulterer i et endnu bedre billede, end du får på Huawei Mate 10.

Opsummering

For at opsummere får du altså en lidt større skærm med modellen fra den kinesiske producent. Til gengæld får du en bedre opløsning på Apples model.

Hvad der betyder mest for dig, bliver dermed det afgørende i forhold til valg af telefon.

Begge modeller leverer godt på både design, kamera og skærm. Den største forskel ligger i størrelsen og dermed også kvaliteten af skærmen. Begge telefoner har et lækkert og enkelt design, og de har ligeledes gode kvaliteter i forhold til kamera.

Frontkameraet på Mate 10 er lidt bedre end det på iPhone 10. Til gengæld kan Apples model filme flere billeder i sekundet.

Igen er det altså dine præferencer og din brug af din smartphone, der bliver det afgørende.