Stofas produkter | Få et godt overblik (anmeldelse)

Stofa er en af de største udbydere af bredbånd, fibernet og Web-TV. Her får du et godt overblik over alle TV og Internetprodukterne fra Stofa.

Stofas priser sammenlignet med øvrige udbydere

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

Se mere om sammenligning af fibernet.

Hvem er Stofa

Stofa er en stor dansk virksomhed fra Horsens, som tilbyder kabel-tv, Internetforbindelser og mobiltelefoni. Virksomheden har over 400 ansatte, og lavede sidste år i 2015 et overskud på cirka en halv million med en omsætning på ca. 1,3 mia. Stofa er i dag ejet af Syd Energi.

Stofa – gennemgang af produkter

Stofa leverer bredbånd og fibernet via deres eget netværk, og de tilbyder også WebTV. De købte i 2011 Canal Digital, og leverer også derigennem kabel-TV og Internet til omkring 20.000 kunder.

Bredbånd og Fibernet fra Stofa

Når du benytter bredbånd fra Stofa, låner du samtidigt et modem og router fra Stofa. Disse skal du huske at aflevere tilbage til Stofa, hvis du opsiger dit abonnement. Det kan du enten gøre i en af Stofas mange butikker, eller ved at sende det tilbage til dem i en kasse.

Det er cirka 20% af danskerne, der kan modtage Stofa bredbånd, og i mange tilfælde leveres det via antenneforeninger, hvor du skal tage fat i denne forening direkte.

Her vil de i nogle tilfælde kræve et abonnement på en tv-pakke fra Stofa, hvis du skal have bredbåndsforbindelsen. Der pålægges et lille gebyr til betalingsservice på ca. 5-6 kroner kroner per regning, og abonnementet opkræves hver tredje måned via betalingsservice.

TV med Stofa

Stofa udbyder også TV-pakker, som er sammensat til forskellige behov. Der er både en pakke med underholdning til familien, en pakke med mere fokus på udenlandske kanaler og en mindre grundpakke.

Fælles for alle pakkerne er, at de alle indeholder DR’s kanaler og TV2 kanalen. Mange antenneforeninger udbyder også disse pakker enten via enkeltaftaler.

Med Stofa TV kan du også se dine yndlingsserier og en række kanaler på dine mobile enheder. Det er en fin mulighed, for dig der rejser meget, eller pendler til og fra arbejde.

Stofa gennemgang

Hvis du både har bredbånd og tv fra Stofa, kan du også se film fra sofaen enten på din computer eller dit tv. Det kører også fint sammen med Apple TV hvis du bruger Airplay.

TIP:
Husk at koble dig på Wi-Fi, når du er i nærheden af et gratis internet signal. Ellers kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du bruger for meget data via dit mobilabonnement. En film i HD fylder typisk 1,2 GB, når du streamer den ned til din mobil eller tablet, så sørg for at have tjek dit data-forbrug, når du har adgang til at streame film og serier.

Hvad siger kunderne?

Vi har kigget lidt nærmere på de anmeldelser, der ligger af Stofas produkter på nettet hos Trustpilot. Der ligger hele 5.904 anmeldelser i skrivende stund, så det danner et fint billede af deres service. Generelt er folk godt tilfredse med produkterne, og ifølge kommentarerne fungerer Internettet fint og stabilt.

Der er naturligvis også nogle udfordringer, som der altid er med internetbaserede produkter, men det vi bider særligt mærke i her er, at Stofa besvarer hver eneste anmeldelse personligt, og inviterer til dialog og løsningsforslag. Det er en fin service fra en stor virksomhed som Stofa, der dagligt har utrolig mange kunder igennem.

Denne anmeldelserne lyder:

Anmeldelse

Maria, Aarhus
Jeg har netop haft en snak med Stofas kundeservice/opsigelsesafdeling.
Jeg kom igennem til dem uden ventetid – modsat 1 time og 11 min. til det selskab vi pga. flytning er nødsaget til at skifte til.
Jeg kommer igennem til en Erika – og hun er så sød og hjælper mig hurtigt igennem min opsigelse. Thumbs up for den perfekte kundeservice!
Vi blev gerne hos jer, hvis det ellers havde været muligt!

En del af de utilfredse anmeldere, baserer i nogen grad deres utilfredshed på sammensætningen af kanaler, og andre ting, som ikke har noget med hverken Internet-hastighed, service eller stabiliteten at gøre.

Det handler som så ofte før på Truspilot om, at kunden bør sætte sig ind i, det er man bestiller, inden man laver en aftale.

Bemærk: De angivne hastigheder kan variere noget, da det er baseret på en kablet forbindelse direkte til din router. Dvs. at hvis du opretter et trådløst WiFi-netværk, vil der være noget tab af megabit her. Derudover skal du være opmærksom på, at I kan være flere som deler den samme forbindelse, hvis I logger på det samme trådløse internet.

Stofas historie

Stofa blev oprindeligt startet helt tilbage i 1959 er Anton Pedersen.

Dengang leverede de systemer til antenneforeninger, og er dermed et af de helt gamle selskaber, som har leveret TV via fællesantenner og boligforeninger. I 1995 var Stofa ejet af TeliaSonera, og skiftede i samme omgang navn til Telia Stofa A/S, men i dagligtale blev det blot omtalt som Stofa.

Opkøb og sammenlægninger

I 2010 blev Stofa købt af en svenske kapitalfond, og begyndte fra 2011 at lancere webTV, uafhængigt af husstandens internetabonnement. Samme år købte de kanal TV afdelingen hos Canal Digital for 51 millioner kr, som pludselig betød, at de kunne levere TV og Internet til omkring 20.000 kunder. Derefter i 2012 blev selskabet købt af det daværende Syd Energi, hvilket betød, at selskabet igen kom på danske hænder.

I denne sammenlægning fik Stofa i samme omgang adgant til Syd Energi’s fibernet, hvilket for alvor satte gang i antallet af fibernet kunder.

I den seneste pressemeddelelse fra Stofa, som er fra 26. maj 2016, fortæller Stofa at de har indgået et nyt partnerskab, som betyder, at Aalborg kan dækkes særlig godt med kabeltv-net. Det betyder højhastighedsinternet til nordjyderne, med hastigheder der ligger langt over landsgennemsnittet på de 27 megabit per sekund. Hastighederne ved samarbejdet ligger nemlig på hele 65 megabit per sekund.

TV-reklamer med god dansk humor

Stofa har altid haft en god dansk humor i deres markedsføring. Senest med denne reklame, hvor man får de første måneder af Internetabonnementet til “en halv hund”:

Eller denne video, som viser et indblik i deres ansættelsesrunde:

Stofa presses til bland-selv streaming TV

Stofa har nu i 3-4 måneder tilbudt kunderne selv at vælge, hvilke kanaler de ønsker at se på deres TV.

Tidligere købte man en TV-pakke, som var pakket sammen fra Stofa, og så måtte man købe det der nu var i de forskellige pakker. Det betød, at mange kunder endte med at betale for at kunne streame kanaler, som de faktisk ikke benyttede.

Er du sportsfanatiker er det jo skønt at kunne sammensætte en pakke med alt indenfor sport, og hvis man er mere til serier, er det nogle andre kanaler, der skal sammensættes, for at man får den optimale oplevelse af at streame sit TV.

Se TV-reklamen som forklarer skiftet:

Stofa presses af Netflix og HBO

De store streamingtjenester i USA, som i lang tid har tilbydt et hav af serier og film, til en fast månedlig pris er i høj grad med til at ændre markedet fra de forvalgte TV-pakker til det frie valg.

Stofas direktør Ole Fruekilde Madsen påpeger også netop dette som afgørende for, at de har været nødt til at gentænke strukturen for TV.

Presset fra Netflix og HBO er dog ikke det eneste der driver udviklingen og forventningen fra forbrugerne om større frihed til at vælge.

I dag er vores datanetværk på mobildata så godt, at du faktisk kan streame TV via mobilt bredbånd.

Det betyder, at vi kan hoppe på nettet, og se vore ynglingsserier og film lige når det passer os. Vi få hele tiden mere at vælge imellem, samtidig med at udvalget bliver mere personificeret.

Det presser også udbydere af klassisk kabel-TV, som tidligere begrænsede brugerne til at have en kablet forbindelse, hvorimod vi i dag vil streame på mobilen.

Stofa har siden midten af 50’erne arbejdet med fællesantenne og TV-pakker gennem boligforeninger og lokale antenneforeninger. Sammen med dette tilbyder de i dag både bredbånd og fibernet samt mobilabonnementer.

Du kan læse hele Stofas historie her.

Startede udrulningen i Århus

Århusianerne fik tilbydet en måneds tid før resten af landet, og nu er det så udrullet til alle stofa abonnementer, så samtlige kunder hos Stofa selv kan sammensætte deres kanaler som det passer dem.

Det er stadig muligt at købe nogle forvalgte pakker, som er sammensat ud fra hvad den typiske forbruger godt kan lide at streame. Men du kan også helt selv sammensætte hvilke kanaler du ønsker.

Stofa TV bland selv stream

Priseksempel på sammensætning af kanaler

Hvis du har Stofa via din lokale antenneforening (kabel-tv-pakke), vil det være de samme kanaler I kan se i alle husstandene. På den måde er det ikke helt 100% frit valg, men det kan dog være et andet udvalg end den næste antenneforening eller boligforening.

Har du derimod valgt det stofa-abonnement som hedder “Stofa Frit-valg” så sammensætter du selv efter dit eget behov. Her er der +80 kanaler, som kan sammensættes efter behov oven på en basispakke, som typisk indeholder de klassiske kanaler som TV2 og de nordiske grund-kanaler.

Det bliver dog hurtigt dyrt.

Skal du fx. bare have de danske kanaler, så løber det op i ca. 700 kr per måned!
Det er TV2, DR1, DR2, DR3, DR-Ramasjang, DR-Ultra, 3-plus, DK4, 3-Sport, TV2-fri, TV2-sport, TV2- news, TV2- zulu, TV2-charlie, TV3, Kanal4, Kanal5 og Kanal6.

Du kan selv sammensætte din egen pakke her, og se prisen efterhånden som du tilvælger kanalerne.

Der er også 5.000 film at vælge imellem, som skulle kunne tilfredsstille de fleste. Disse betaler du blot i takt med at du ønsker at se dem, på samme måde som du kan leje film på fx. iTunes.