8 grunde til din computer ikke kobler til internettet

En computer der nægter at gå online er ikke meget værd i dag. Det skal bare spille, og det skal spille HVER gang du tænder for computeren eller mobilen. Her er de mest typiske grunde til at du mangler internetforbindelsen på computeren.

Sådan kobler du din computer på Wi-Fi

Lad os først tjekke at du har koblet dig til Wi-Fi korrekt. Dette er måden at gøre det på, og dette skal vi lige sikre os at du har forsøgt inden vi begynder at finde den helt store værktøjskasse frem med løsninger.

Sådan gør du på en PC (med Windows 10)

  1. Åbn start menuen
  2. Tryk på “Forbind” eller “Connect”.
  3. Vælg “Trådløst netværksforbindelse”
  4. Vælg navnet på dit trådløse netværk. Det hedder typisk det samme, som der står bag på din router, med mindre du har fundet på noget mere intelligent at kalde det.
  5. Klik OK

Nu skulle du gerne være på, og hvis det ikke virker skal du blot læse videre!

Sådan gør du på en Mac

  1. Tryk på Wi-Fi symbolet i toppen af skærmen (til højre) netværksikon
  2. Vælg netværket på listen af netværk
  3. Indtast koden
  4. Nu skulle du gerne være online.

Igen, virker dette ikke skal du ikke fortvivle. Du skal blot læse videre, denne artikel er skrevet til dig 🙂 Vi skulle bare lige sikre os, at du faktisk har forsøgt at oprette forbindelse på den korrekte måde.

Sådan kobler du din computer på nettet via din mobil

Med din iPhone vælger du Indstillinger > Wi-Fi > Vælg netværket > Indtast koden. Det er NÆSTEN samme måde på en Android mobil, og det kan du helt sikkert finde ud af ud fra tipsn’e ovenfor (ellers youtube det).

 

Tjek dit abonnement (der er altid priskrig på internet!)

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*6 mdr pris inkl. oprettelse og evt. rabat måneder NB: Vi tjener kommission når du klikker på disse links

Seneste priser på FIBERNET

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*6 mdr pris inkl. oprettelse og evt. rabat måneder

Vi anbefaler Stofa eller Norlys, hvis de leverer på din adresse. Det er de store udbydere med god stabilitet og høj fart. Det nye lavprisselskab FastSpeed fokuserer på billig bredbånd og anvender TDC’s kabler og yder i nogle tilfælde op til 1000 mbit.

Sådan kommer du på nettet når ovenstående ikke løser problemet

Nu tager vi problemerne en efter en, og vi starter med de mest typiske fejl og arbejder os nedad på listen, indtil vi har fået dig online. Vi starter med at kikke på din internetforbindelse, så vi er sikre på at der faktisk er et Wi-Fi netværk.

1) Tjek at der er internet på din router

Dette kan du tjekke på flere måder. Det bedste er at koble et ethernet-kabel direkte fra routeren og til din computer. Dermed finder vi ud af flere ting: Om der rent faktisk er internet, og om din computer kan komme på via en kablet forbindelse. Ved at koble dig direkte på routeren pypasser vi det trådløse wi-fi, og så skulle det gerne virke. Hvis det ikke er tilfældet har vi fundet fejlen. Så er fejlen nemlig enten på din router eller hos din internetudbyder. Her er en guide til at opsætte dit trådløse wi-fi korrekt. Fungerer det ikke skal du ringe til din internetudbyder. Du kan også tjekke din internethastighed her.

2) Tjek om du kan komme på Wi-Fi med andre enheder

Nu hvor vi ved at der rent faktisk er internet, er det tid til at teste din wi-fi opsætning. Tjek om du kan få internet via din mobil, tablet eller en anden computer. Hvis det er tilfældet, har vi allerede fået lokaliseret problemet til at være et problem på din computer. Hvis du heller ikke kan komme online med andre enheder, er det sikkert opsætningen af dit wi-fi den er gal med. Her er en guide der hjælper dig til at oprette dit wi-fi korrekt. Hvis du KAN komme online med andre enheder skal vi videre til skridt 3.

3) Kan du finde Wi-Fi netværket med din computer?

Det kan være at du er for langt væk til at din computer kan opfange det trådløse signal. Det kan også være at der er for mange andre signaler, som betyder, at du ikke kan få et klart signal. Her kan du læse om problemer med frekvensen eller problemer med støj på signalet fra andre enheder. Hvis du er for langt væk skal du prøve at komme helt tæt på routeren eller dit acces point, så du kan tjekke om du kan komme på der. Kan du det har vi løst problemet. Så skal du blot forlænge dit internetsignal med et access point, så det kan række hen til det sted du ønsker at komme online med din computer.

4) Har din computer været online før?

Det kan være at din bærbare computer eller din stationære computer er meget gammel og derfor ikke har et trådløst netværkskort. Hvis det er tilfældet har du aldrig kunnet komme på nettet med maskinen. Hvis du til gengæld har været online tidligere med computeren, så er det ikke dette der er problemet. Hvis du aldrig har været på nettet med maskinen, så skal du formodentlig købe et trådløst netværkskort. Det kan du gøre og forsøge igen. Men hvis du har været på nettet tidligere med samme computer, så skal vi grave lidt videre.

5) Tjek din computers netværksindstillinger

Det kan være at din computer har en konflikt med en anden IP-adresse på dit netværk. Hvis det er tilfældet skal du sørge for at tildele din computer en ny IP. Det kan du kun gøre hvis netværket bruger statiske IP-adresser. Det kan være en anden computer, printer osv. på netværket, som allerede bruger den IP som du prøver at logge på med. I så fald kan du ikke komme på, da alle enheder på et Wi-Fi skal have unikke I-adresser. Bruger det dynamiske IP-adresser skal du måske bare genstarte din computer. Du kan læse mere om statiske og dynamiske IP’er her.

6) Tjek firewalls og begrænsninger

Der kan være opsat en begrænsning på netværket, som begrænser antallet af enheder der kan kobles på samtidig. Det kan betyde, at du ikke kan tilgå internetforbindelsen, hvis der allerede er en eller flere computere eller mobiler på. En Firewall opsættes for at holde uvedkommende trafik ude af dit netværk. Her er en guide til at se om der er uvedkommende som anvender dit wi-fi. Nogle gange sker der det, at en firewall tager for hårdt fat, og så blokerer den dig selv ude i stedet for de uvedkommende “gæster”. Det kan også være, at der er opsat en blokering til din unikke IP-adresse. Hvis det er tilfældet, vil det være oprettet manuelt, og så skal du have fat i personen der har oprettet dit trådløse internet.

Er du kommet online igen?

Jeg håber vi har fået dig online. Ellers skal du nok have hjælp af en techkyndig kammerat eller en professionel netværksadministrator, som kan komme dig til undsætning. Du kan også ringe til din internetudbyder, og se om supporten er i godt humør. Det er typisk ikke deres job at få dig online, de skal blot levere internet til din internetboks, og så er deres job done. Men hvis de har glimrende service, kan du være heldig at de vil hjælpe dig i mål og få dig online!

Sådan slår du Wi-Fi til og fra på computeren

Hvis du ønsker at tilkoble eller frakoble wi-fi på din computer kan du gøre det ganske let. Det kan være en fordel hvis du vil være helt sikker på at være offline, eller hvis du ved en fejl er kommet til at slå det fra. For i så fald kommer du ikke på dit wi-fi før du har slået det til igen!

Sådan slår du wi-fi til på Mac computere

Du skal klikke på det lille netværksikon øverst på din skærm. Det ser sådan ud: netværksikon Når du klikker på det kan du slå det til og fra. Det skal se ud som ikonet ovenfor for at det er slået til. Når det er klaret skal du kunne komme på nettet igen.

Sådan slår du wi-fi til på en PC (Windows 10)

Med Windows 10 er det blevet en hel del lettere at tænde og slukke for wi-fi tilslutningen. Sådan gør du: Klik på den lilel firkantede bobbel, som du finder ved siden af uret i bunden af skærmen. Når du har klikket på den kan du slå dit netværk til og fra. Sørg for at det er koblet til, så du får besked om at der er hul igennem.