Internet hastighedstest

Sådan får du det mest præcise resultat
1) Sluk dit Wi-Fi signal
2) Kobl direkte på routeren med internetkabel
3) Tryk på “Start”
(Tag evt. testen 3 gange og brug et gennemsnit)

Download
Mbps
Upload
Mbps
Ping
ms
Jitter
ms
IP Address:

Hastighedstest til bredbånd og fibernet

Hvordan læser jeg resultatet?

Hastighedstesten fortæller dig fire ting:

  1. Download: Hvor hurtigt din forbindelse henter data fra internettet (det vigtigste tal).
  2. Upload: Hastigheden for at sende data. Fx. når du sender mails, uploader fotos osv.
  3. Ping: Hvor hurtigt der skabes forbindelse (mere om Ping).
  4. Jitter: Internetdata hentes i små “pakker”, og ventetiden imellem disse er “Jitter” (mere om Jitter).

Derudover får du også oplyst din IP-adresse og afstanden til din internetcentral.

Værd at vide om vores hastighedstest

Hastighedstest til mobil, iPad og PC

Vores hastighedsmåler virker på alle enheder (ikke baseret på Flash), og du kan således foretage målingen på både iPad / tablet og mobilen såvel som PC’en eller din bærbare computer. Derved kan du også tjekke, om dit Wi-Fi signal har den ønskede hastighed. Skal du tjekke hvor meget speed din internetudbyder sender ind i husstanden, skal du dog huske at måle hastigheden på en computer, som er direkte kablet til routeren.

Mit net er langsommere end jeg betaler for?

Det er ikke altid internetudbyderne kan levere den hastighed de lover. Er du utilfreds med din forbindelse, kan du tjekke de seneste priser og hastigheder på denne side. Ser du ikke den hastighed du forventede, kan det også skyldes at du har udstyr tilkoblet dit bredbånd / fibernet, som er af ældre dato som fx. en gammel printer eller computer. Tjek at alt udstyr er koblet fra internettet inden du starter hastighedsmåleren.

Hvor hurtigt internet kan jeg få?

Det kommer an på hvor i landet du bor. Her kan du tjekke hvilke internetudbydere du kan få på din adresse, og hvilken internethastighed de kan levere på din adresse: Tjek din adresse her.

Hvor meget speed har jeg brug for?

De fleste husstande kan få 50 Mbit, og det er rigeligt til langt de flestes behov – også selvom I er flere på, og der er både iPads og mobiler i husstanden. Hvis I skal bruge internettet til at streame flere serier / film samtidig, og sønnike sidder og gamer i kælderen, så vil I dog blive glade for at have tættere på 100 Mbit.

Hvad betyder ping for min hastighed?

Ping hastigheden er som beskrevet ovenfor tiden der går, fra du beder om internetsignal, til du rent faktisk modtager det først data på din computer / mobil. Du kan sagtens have lynhurtig bredbånd, men som det tager lidt tid at få kontakt til, hver gang du skal på nettet. Det betyder typisk ikke noget, og de fleste tænker ikke over det.

Men hvis du har en gamer i husstanden, som kan lide at spille computerspil, så vil han/hun nok lægge særligt mærke til både ping og bredbåndshastigheden.

BemærkFibernet har typisk den laves pingtid, derefter kommer bredbånd og til sidst kommer mobilt bredbånd, som altid hænger noget i pingtiden.

Ønsker du at benytte vores hastighedsmåler på din egen hjemmeside? Så skal du blot kontakte os på info@netkablet.dk. Måleværktøjet er gratis at benytte, og vi hjælper dig hurtigt igang.