Fibernet – Stofa vs. Hiper

Når du ønsker det hurtigste internet, er det en stor fordel at vælge fiber frem for alm. bredbånd. Der er flere spillere på banen i Danmark. Der er gode gamle Stofa, som leverer et rigtig godt produkt både til private husstande og en lang række boligforeninger. Der er også en nyere spiller på banen, som hedder Hiper.

Hiper leverer en standardpakke, som giver dig den hurtigste forbindelse på alm. kobber bredbånd, som du kan få til den husstand gennem TDC’s bredbåndskabler.

De leverer i midlertid også en fiber forbindelse på op til 1000 Mbit (1 Gbit).

Hvilken udbyder skal man vælge?

Der kommer konstant mere hastighed og lavere priser hos de danske udbydere, så det er en god ide at tjekke priserne mindst hvert halve år.

udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

Først skal du gøre dig klart hvilke internetudbydere, som kan levere fibernet til din husstand.

Tjek din adresse

(Links åbner i nyt vindue) Vi har samlet en liste med links til adressetjek hos udbyderne. Her kan du hurtigt undersøge på deres hjemmeside om de har et produkt til din adresse, og det bliver man nødt til at gøre før man kan lægge en bestilling. Hvis det er muligt både at få fibernet fra fx. Stofa og Hiper, så kan du bruge denne sammenligning til at finde ud af hvilken forbindelse der den rigtige for dig. Der er også i nogle områder mulighed for at få Waoo. Vi ringede til dem, for at høre hvorfor deres hurtigste løsning er så meget dyrere end Stofa og Hiper, og de sagde, at det havde de ikke noget svar på, og bekræftede at produkterne er sammenlignelige. Det skyldes formodentlig, at det har været dyrt for Waoo at nedgrave alle fiberkablerne, hvorimod Hiper kan leje sig ind på TDC’s fibernet med en god aftale.

Nordjyderne har det hurtigste fibernet

I Nordjylland er det Bredbånd Nord, som leverer fibernet. P9110049-300x225 Det har de gjort helt siden 2006, og her finder man de hurtigste internethastigheder i Danmark. Eksempelvis har den lille by Tranum landet hurtigste forbindelse. Det er vel at mærke en by med ca. 400 indbyggere. Bredbånd Nord brugte dem lidt som prøveklud på hvor hurtigt internet de kan levere, og allerede for en del år tilbage havde husstandene her 1 Gbit upload og download, dvs. 1000 Mbit forbindelse. En kort overgang sætte til Tranum på verdenskortet som byen i verden med det hurtigste internet. Temmelig imponerende at lille Danmark, og et forholdsvist lille firma som Bredbånd Nord. Se deres hjemmeside her.