Glenten – Danmarks største antennelaug

Glenten er et af de brud på kæden af IT-selskaber der leverer TV, telefoni og internet.

Grunden til at de ikke er som de andre skyldes nemlig, at Glenten er en forening og ikke et selskab. Men hvad betyder det?

Et selskab er til for at lave overskud ligesom en hvilken som helst anden forretning. En forening derimod må ikke have et overskud, så eventuelt resterende penge bliver investeret i foreningen.

Hvem er Glenten?

Glenten har utrolig meget erfaring bag sig.

Foreningen blev startet tilbage i 1969 som et antennelaug. Det var en af beboerne på Gl. Glentenvej (deraf navnet), der søgte om tilladelse til at have en antenne i baghaven.

Stille og roligt begyndte man at lægge kabler ned til flere husstande fofr at levere Internet og bredbånd, og efterhånden det meste af kvarteret. Dernæst blev en del af de andre små antennelaug også en del af Glenten-fællesskabet.

I 80’erne og 90’erne fortsatte de med at lægge kabler i det meste af Odense, og Glenten blev hurtigt den største udbyder i byen.

I dag er Glenten den største private antenneforening i Danmark. Med over 30.000 kunder fordelt over hele landet. 

Hvem kan få et abonnement ved Glenten?

Der er nogle helt klare begrænsninger på, hvem der kan få et abonnement ved Glenten.

Først og fremmest er det kun i Odense de har lagt kabler ud, så som privat forbruger er det kun her du har mulighed for at få abonnement.

Men, der er dog også andre muligheder. 

For er du en del af en antenne-forening (fx  i en boligforening), så har I mulighed for at få et tilbud fra Glenten.

Som regel er det boligbestyrelsen, der vælger hvilke udbyder man skal have i antenneforeningen. Men der er som regel mulighed for at man kan komme med indputs gennem medlemmer af bestyrelsen eller generalforsamlinger.

Produkter 

Glenten har siden de tidlige år, hvor de blot leverede tv kanaler, udvidet sortimentet en del, så de nu leverer TV, mobil, bredbånd og internet-telefoni. Vi giver her et lille indblik i deres sortiment af internet, tv og mobiltelefoni.

Internet

Glenten udbyder to forskellige pakker: En 50/10 Mbit forbindelse til 99,- i måneden og en 100 Mbit forbindelse til 199,- i måneden. Forbindelsen går over Coax-kablet, som man på hverdagsdansk vil kalde kabel-tv stikket.

Internet hos Glenten kræver, at du som minimum har deres TV grundpakke. Internet udbydes kun indenfor Glenten’s eget forsyningsområde.*

*Fra den 1/4-2017, kan man få internet uden at bestille en TV grundpakke i Glentens dækningsområde i Odense.

TV pakker

  • Grundpakke 100,-
  • Mellempakke 305,-
  • familiepakke 387,-
  • Fuldpakke 448,-
  • Sportspakke 407,-
  • Fuldpakke + Film 548,-
  • Sportspakke + Film 507,-

Glenten tilbyder også en løsning tilsvarende den de fleste kender fra Boxer, nemlig en vælg-selv løsning. De bruger på samme måde som Boxer CA-moduler, som er et kort man sætter i sit tv. CA-modulet har et engangsbeløb på 190,- for CA-modulet og 130,- for programkortet.

Glenten har planer om at lancere muligheden for, at alle i Danmark kan blive medlem og se grundpakken på deres web-tv-platform. Det er altså ikke en normal tv-pakke gennem antennestikket, men en mulighed for at se kanalerne online.

LÆS OGSÅ: Præsentation af mobilselskabet CBB

Denne løsning åbner også op for at man kan se se web-tv over sekundære enheder. Har man for eksempel Chromecast har du mulighed for at se tv-kanalerne på dit tv, som du normalt gør. Bare til billigere penge.

Deres EPG på web-tv-platformen er intuitiv og kan benyttes af alle.  (der er catch up på 48 timer):

Telefoni

Deres mobilabonnementer findes på en anden side (Glentenmobil.dk). Abonnementerne er ikke begrænsede til nogle få steder i landet – som internet og tv-løsningerne er.

Der findes fem forskellige pakker, og der er mulighed for tilkøb af en mobiltelefon. Oprettelsen koster 50 ,-, men derudover er der ikke nogen binding på abonnementet.

Glenten benytter Telia’s antenne netværk.