Internet på landet – Fibernet og internet i yderområder

Langt de fleste landdistrikter er efterhånden koblet på en internetudbyder. I dette indlæg giver vi dig overblik over dine muligheder, hvis du bor på landet langt fra byen, og ønsker lynhurtigt internet.

Bredbåndsudbydere du kan kontakte

Der er konstant priskrig i Danmark på bredbånd, og vi har et af verdens bedstudviklede netværk af kobberkabler via TDC’s kabler – også på landet. Her kan du se aktuelle kampagner. Vi opdaterer disse priser hver måned med data direkte fra internetudbyderne:

Her finder du det billigste fibernet

Vi sammenligner hver måned fibernetudbyderne. Her kan du se en uddybning af fibernet i Danmark (inkl. dækningskort).
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

(Links åbner i nyt vindue) Du kan blot kontakte dem fra toppen af, og høre om der skulle være nogen af disse firmaer, som allerede har nedlagt internet i dit distrikt. Det vil altid være den billigste og bedste løsning.

Grav selv fibernet ned

I mange landområder i Danmark er der efterhånden fibernet etableret, eller kort afstand til nærmeste sted, hvor der løber fiberkabler. I så fald kan man selv få arrangeret nedgravning af fiberkabler det sidste stykke hen til gården, eller selv stå for nedgravningen i nogle tilfælde. grave-fiber-guide De fleste folk på landet har adgang til gravemaskiner, og er ofte vant til at tage skeen i egen hånd. Det er ofte muligt selv at nedgrave fiber eller kobberkabler fra gården og ud til den nærmeste tilkobling.

>> Se guide til regler for selv at nedgrave fibernet.

Fibernet? 4 udbydere du kan kontakte

Ønsker du det lynhurtige fibernet, så er her de fire udbydere, som leverer langt de fleste fibernetforbindelser i Danmark. Fibernet er altid at foretrække, da det er væsentlig hurtigere og mere stabilt end de gamle kobberkabler fra TDC, som i langt de fleste tilfælde er alternativet til fibernet. Ønsker man at streame serier og film i høj kvalitet, eller er der en gamer i husstanden, som kan lide at spille computerspil med vennerne over nettet, så er det mest optimalt med fibernet. Med fibernettet får man nemlig de bedste ping-tider, som er afgørende for at computerspil over nettet kører bedst muligt, og at hjemmesider i det hele taget starter med at loade så hurtigt som muligt. intenet-landet-gaard-landbrug

Når hverken bredbånd eller fibernet er muligt..

Fortvivl ikke hvis der ikke kan etableres en god internetforbindelse på adressen. Ofte er det mindst ligeså godt at koble mobilt bredbånd på en router, og bruge denne løsning til at komme på nettet – særligt når vi taler helt ude ved landbrug. Her kan du læse mere om at anvende mobilt bredbånd som hjemmenetværk, og her har vi samlet de bedste tilbud på mobilt bredbånd:
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

Særligt udbyderen udbyderen Net1 er interessant, da de kører på en særlig frekvens, som giver den dækning der hvor andre giver op. Så hvis du oplever at mobilen ikke har mobildata og dækning på gården, så tjek dem! Se Net1, Telia/Telenor, TDC og 3’s dækningskort her. Med denne type internet får du desuden en netforbindelse, som du kan tage i lommen og medbringe i hele landet. Det er smart hvis man rejser meget med arbejdet, eller har lyst at have sit eget netværk med på ferien, i stedet for eller som supplement til mobildata via mobilabonnementet.