Hvad er VPN? Forklaring og vigtige tips (for begyndere)

Du har sikkert hørt meget tale om VPN forbindelser. Typisk nævnes det i forbindelse med ulovlig brug af internet, men der er ikke i sig selv noget ulovligt ved at bruge en VPN forbindelse.

Hvad er en VPN? En VPN giver dig en sikker og krypteret forbindelse til internettet, så andre personer ikke kan se hvad du foretager dig eller hvad du indtaster af koder og oplysninger. Med en VPN får en ny IP-adresse, så det ikke er muligt at spore din aktivitet tilbage til din computer.

Lad os dykke lidt længere ned i hvad en VPN er, og hvordan det fungerer i praksis.

Der er nemlig både fordele, problemer og udfordringer.

Lad os starte med vores anbefaling.

ExpressVPN er vores anbefaling #1
ExpressVPN har et super stærkt produkt, super-god hastighed og fungerer på alle platforme. Prisen er også rigtig til kun 45 kr/mnd ved bestilling af ét år.
Det billige alternativ
SurfShark har også et godt produkt, som jeg pt. er ved at teste med godt resultat. Vi har fået en særlig rabatkode til vores læsere, så du før første år til kun 13 kr ($1,99) per måned! Brug knappen nedenfor for at få den særlige rabat.

>> Se vores store sammenligning af VPN her.

Hvad er en VPN på forståeligt dansk?

VPN står for “Virtuelt Privat Netværk”. Det betyder på godt dansk, at du er på en privat internetforbindelse, det vil sige, at andre ikke kan hacke eller spore din aktivetet eller hvor du befinder dig.

Det fungerer på den måde, at al din internetaktivitet sendes omkring en ekstern server, før du besøger hjemmesiderne.

Dermed er det ikke muligt at se hvilke sider du besøger.

Det fungerer som et månedligt abonnement, lidt ligesom Netflix og Spotify. Du betaler et mindre beløb hver måned, og så kobles din internetforbindelse til denne VPN, så al din aktivitet gøres usynlig for andre.

Hvordan fungerer en VPN?

Lad os først set på hvordan det hele fungerer, når du besøger en hjemmeside på internettet.

Normalt sendes dine data (din IP-adresse) til hjemmesiden du besøger, og den logges også hos din internetudbyder. Dermed sendes dine data direkte mellem dig og internettet.

Alle dine data kan let tilgås fra tredjepart, og det er meget let for uvedkommende at se hvad du foretager dig.

Det er en af de helt grundlæggende elementer af hvordan Internettet er bygget op. Trafik sendes via et hav af datacentre og servere. Dine data flyder frit imellem disse, og kan derfor let opsnappes. Det betyder ikke så meget, så længe du bare kigger på nogle sjove hjemmesider som YouTube eksempelvis.

Men hvis du sender personlige oplysninger, kan det være problemfyldt at andre forsøger at kigge med.

Log på nettet uden VPN

Og lad os så se hvordan det foregår når du kobler en VPN på.

Nu kobler vi en VPN-server mellem dig og internettet. Dermed kommunikerer du ikke længere direkte med hjemmesiden du besøger. Det betyder også, at det sløres hvor du kommer fra.

Hjemmesiden du besøger tror nu, at du kommer fra serverens IP-adresse, og ikke fra din egen IP-adresse (din computer). IP-adressen er din personlige adresse, som på mange måder kan sammenlignes med din adresse på dit hus. Eller din nummerplade på din bil. Den er unik, og kan identificere din computer, printer, mobil osv. overalt hvor den logges.

Ved at anvende serverens IP-adresse, er det ikke muligt for nogen at se hvor trafikken sendes videre hen. Det står VPN-servicen for, og det er lige nøjagtig den opgave, som du betaler dem for at varetage.

Det er netop derfor mange personer anvender en VPN. Det er meget sikrere, og du kan sløre din densitet og dine personlige data.

Log på nettet med VPN

Forklaring skridt-for skridt

Sådan kommer du i gang med at bruge en VPN.

  1. Du signer op online til en VPN service
    En VPN-forbindelse betales typisk med et månedligt beløb. Det er således en webservice, og når du har betalt for den, krypterer den din trafik.
  2. Nu vil denne VPN være aktiv, hver gang du hopper på nettet.
    Det betyder, at du ikke kan spores. Du kan selv angive hvilken land din IP skal “tilhøre”. Det betyder, at du kan tilgå information, som er målrettet et andet geografisk område end det du befinder dig i.

    Du kan læse mere her om hvad en IP er hvordan du tjekker den.
  3. Dine data krypteres og sendes via en “tunnel”.
    Dine data sendes først til VPN-servicens server, og derfra videresendes den til en lokalitet du selv bestemmer, og derfra til den hjemmeside du ønsker at besøge. Det betyder i praksis, at du kan få det til at se ud som om du kommer fra et andet land. Det er super-sikkert, fordi VPN-udbyderen krypterer og skjuler dine data for uvedkommende.

Selv din internetudbyder kan ikke logge dig.

Din internetudbyder skal ifølge dansk lovgivning logge al internetaktivitet, men når du benytter en VPN, kan de ikke tilgå disse informationer for din computer.

Det lyder måske noget avanceret, men det faktisk meget let at bruge en lille VPN.

Det tager ikke mange minutter at få det sat i stand, heller ikke selvom du ikke har prøvet det før. Du behøver ikke at være meget teknisk for at kunne finde ud af det, da du vil få en fin guide, når du betaler for denne service.

Med i dit abonnement hører der også en fin kundeservice, som kan hjælpe dig med at sætte det hele rigtigt op. Det hjælper til at sørge for det hele virker hver gang.

Sådan installerer du en VPN på din router

Det er rigtig smart at indstallere din VPN på din router. For så er du sikker på at AL din internettrafik delegeres omkring din VPN.

Så slipper du for at skulle installere apps og programmer på alle dine enheder:

  • Computere
  • Mobiler
  • Tablets
  • Smart-TVs
  • IOT-enheder

Det er dog ikke alle routere, som kan opsættes til en VPN.

Du bliver muligvis nødt til at skrotte den router, du fik ffra din intenretudbyder, og selv investere i en model, der har disse muligheder.

Det er ganske let at installere, og det afhænger en del af hvilken router du har. Du kan altid finde disse oplysninger direkte på hjemmesiden hos udbyderen. Det kræver også, at du logger ind på din router, hvor udfører nogle formularer, med de oplysninger, du får fat i VPN-udbyderen.

Her kan du læse mere generel information om routere.

Kan jeg ikke bare surfe med incognito i min browser?

Funktioner som chromes Incognito er ikke den store hjælp I forhold til at skjule din trafik på internettet. Se her hvordan du browser privat. Incognito gør blot at din internet historik ikke lagres I browseren, og dermed ikke er synlig for andre brugere af computeren.

Så bruger du Incognito for at skjule din færd fra andre på nettet gør du det højst sandsynligt med en falsk tryghed.

Modsat Incognito tilstand giver et VPN program dig rent faktisk beskyttelse, fordi programmet maskerer din IP-adresse og dermed maskeres din lokalitet også.

8 FORDELE ved at bruge en VPN

Der er mange umiddelbare fordele ved at bruge en VPN, lad os se på nogle her.

1) Kryptering og sikkerhed

Alle dine informationer bliver krypteret, når du anvender en VPN. Det betyder med andre ord, at andre ikke kan læse dine data, når du eksempelvis indtaster et password.

Så vil det ikke være synligt for nogen som helst andre. Heller ikke din internetudbyder, som ellers normalt vil logge al din internetaktivitet.

WiFi forbindelser er er ikke altid så sikre, som du måske tror. Dette gælder særligt de åbne netværk, som man fx finder i bussen, toget eller på en restaurant.

Er der en på samme netværk med grimme intentioner, så kan du i bedste tilfælde blot blive smidt af netværket, men i værste fald kan denne person ønske at hacke din computer, for at få adgang til dine personlige filer.

Et VPN-program sikrer dig ikke komplet sikkerhed fra at blive hacket på et offentligt eller privat netværk, men alt andet lige øger det din sikkerhed markant og derfor anbefaler vi det på det kraftigste, hvis du benytter offentlige netværk, at du også bruger et VPN-program.

Bemærk
VOIP opkald er særlig er sårbare overfor en mulig aflytning. VOIP er en forkortelse for Voice-Over-Internet-Provider. Det er fx tjenester som Skype, Viber, Facebook osv.
De fleste af tjenesterne har fået en opgradering i forhold til sikkerhed, men det er stadig muligt at aflytte. Derfor er det ideelt at bruge et VPN program, hvis man foretager VOIP opkald.

Hvis ikke man bruger videoopkald kan et gratis VPN program med begrænset data godt være tilstrækkeligt til ens normale forbrug. 

2) Adgang til geografisk låst indhold

Du får adgang til at se indhold, som ellers er begrænset til et andet geografisk område.

Efterhånden er der færre sites, der laver geografiske restriktioner på deres indhold, men der findes stadig en lang række sites, hvor du bliver nød til at være lokaliseret i et bestemt land for at kunne se indholdet.

Det mest almindelige eksempel er med Youtube og Netflix. På Youtube er flere videoer begrænset til nogle få lande – efterhånden er det sjældent at man ser geografisk begrænset indhold på Youtube, men det hænder.

Da Netflix første gang kom til Danmark var indholdet noget mere begrænset end det er i dag. Derfor var det ret almindeligt at man brugte et VPN-program til at snyde Netflix til at tro at man var i USA, da det åbnede op for meget mere indhold. Dette kunne man gøre selvom man havde et dansk abonnement.

DR’s net tv er ikke tilgængelig i udlandet, da det kun er for folk bosiddende i Danmark, men er du på en rejse og savner dit yndlings DR 2 program, så kan du bruge et VPN-program, dermed for du adgang til indholdet og live-tv.

På samme måde er der stadig stor mulighed for at kunne udnytte online tjenester mere optimalt. Så møder du en geografisk restriktion er et VPN-program muligt.

Ligesom der findes sider, hvor du ikke kan bruge din ad-blocker findes der også sider, som ikke viser dig sidens indhold, hvis den ved at du bruger et VPN-program.

Et andet eksempel er online biblioteker. Hvis du fx er studerende er du uden tvivl havnet på en side, hvor du ikke kan få lov til at hente den artikel du så længe har ledt efter, fordi din IP-adresse er dansk. Her kan et VPN-program også være meget behjælpeligt.

Situationerne, hvor du havner i en geografisk restriktion kan være mange, men uanset kontekst kan et VPN-program hjælpe dig i de fleste tilfælde.

3) Let at bruge

En VPN kører helt usynligt i baggrunden. Det betyder, at du ikke skal tænke over at slå den til og fra. Den kører hele tiden i baggrunden, når du betaler for din service.

4) Bedre priser online

Ofte kan du få bedre priser på alt fra flybilletter til tøj, hvis du besøger en webshop fra en anden adresse. Det kræver ikke mange søgninger, at se hvordan priserne ændrer sig, hvis du pludselig kommer fra Rumænien (lavere købekraft og derfor lavere priser) eller Tyskland (stort marked med større konkurrence).

Hvis siden du ønsker at købe fra afregner pris ift. hvilket land du er fra og ikke hvor det skal sendes til, så har du mulighed for at spare penge ved at få dit VPN program til at give dig en fx amerikansk IP-adresse.

I forhold til sikkerheden, når du køber over nettet fra Danmark og resten af verdenen, så er det forbundet med risici. Et VPN program gør dig mindre sårbar overfor angreb.

Befinder du dig i et andet land og ønsker du samtidig at shoppe online, så kan du nogen gange komme ud for, at sitet vil have at du bekræfter at du ejer kreditkortet. Dette skyldes at der bliver lavet meget økonomisk kriminalitet i udlandet med danske kreditkort.

Du kan derfor komme ud for, at din bank lukker dit kreditkort, fordi de frygter at kortet bliver misbrugt. Det kan også være forhandler der ikke godkender din handel for at beskytte dig.

En måde du kan undgå det på er at få programmet til at give dig en dansk IP-adresse. Dermed ser det ud som om du har handlet fra Danmark af, med dit danske kreditkort og der er mindre sandsynlighed for at der kan opstå komplikationer med handlen.

5) Spar penge når du booker flybilleter

Hvis du ligesom mig gerne vil bruge tid på at finde de billigste billetter til en rejse, så kan det ende med at blive en dyrere oplevelse end hvis du blot vælger den første og billigste du ser. For nogle sites bruger cookies så de kan tracke din flybillet søgen.

Dette gør de, så at de kan sætte prisen op på de selv samme billetter du lige har kigget på.

Nogen gange stiger prisen for hver gang at du kigger på de samme billetter. Dette kan undgås, hvis du fx bruger Incognito-tilstanden i Youtube, dermed tracker siden ikke hvilket billetter du har undersøgt og dermed kan du få billetterne til den oprindelige pris og spare – i nogle tilfælde – flere hundrede kroner.

Dette trick virker dog ikke altid, da nogle sites også kigger på din IP-adresse, hvis du gerne vil omgå dette kan du bruge et VPN-program til at maskere din IP, så priserne ikke stiger i forhold til hvor mange gange du har set på den pågældende afgang.

Der er dog også undtagelser til dette, hvor sitet blot tracker hvor mange besøgende der har været på den pågældende afgang, så her kan prisen stige uafhængigt af om du bruger Incognito eller et VPN-program.

Så det bedste råd er at bruge et VPN-program og tage billeder af priserne, så du ikke behøver at besøge siden alt for mange gange.

Ydermere er der nogen gange penge at spare – fx ved indenrigsflyvninger – ved at angive din IP til fx at være amerikansk. Dette kan skyldes landet eller områdets lovgivning. I nogle tilfælde er der rigtig mange penge at spare.

6) Billigt at bruge

Det koster ikke meget at abonnenere på en VPN service. Du kommer langt for 50-150 kr om måneden. Det kan lade sig gøre, fordi der er mange abonnenter på den samme service.

Derfor er I mange om at dele udgifterne til servere, netforbindelser og kundeservice.

7) Undgå at komme på “den sorte liste”

Der findes mange lister rundt om i verden, som det er de færreste der har lyst til at havne på. Et eksempel på dette er det udskældt NSA, som er en offentlig instans i USA, som overvåger internettet for forskellige typer trusler.

Et andet eksempel er MPAA (Motion Picture Association of America), som undersøger om folk ser film ulovligt.

Vi har ikke i sinde at opfordre til at man downloader film ulovligt eller at man kan bruge et VPN-program for at undgå sikkerhedstjenester, når man begår noget ulovligt.

Men der er også situationer, hvor man tilfældigt og helt uden grund kan havne på en af de her lister. Listerne laves af computere og bliver opdateret af samme. Derfor havner tilfældige folk nogen gange på en af de her lister, hvilket uanet kan påvirke mange ting i ens liv.

Du behøver ikke at tro at du er i risiko zonen for at havne på en af de her lister, for at det også kan være relevant for dig.

8) Skjul din virkelige adresse 

Der kan være situationer, hvor du enten ønsker at skjule din virkelige adresse eller hvor du ønsker at virker som om du er et sted du ikke er. Dette kan fx være for at sikre dig mod indbrud.

Selvom der ikke er tal på det, så er det sket at indbrudstyve har kunnet se, at en familie er taget på ferie, fordi at IP-adressen afslører det. Dermed ved dit at hjemmet er åbent og lige til at tømme.

Som sagt er det måske ikke alle tyve der bruger så avancerede midler til at undersøge om der er nogen hjemme, men der kan også sagtens være andre situationer, hvor du kunne få brug for at maskere din adresse eller lade som om du er hjemme.

Metoden til at gøre dette er at du i VPN-programmet vælger den server der er tættest på den lokation du gerne vil have at andre tror du er ved.

Nøjagtigheden af en IP-adresses lokation er ikke den samme som GPS, så kan du fx kun vælge Aarhus selvom du bor i Skanderborg er det ganske fint.

4 ULEMPER ved at bruge en VPN

Men der er også ulemper ved at bruge en VPN. Ikke så mange åbenlyse, men der er dog ulemper, når man graver lidt ned i sagerne.

Her er nogle af de typiske ting, som irriterer folk, der bruger VPN forbindelse.

1) Langsommere forbindelse

Det tager tid at kanalisere alt din internettrafik omkring en ekstern server, før du kan besøge hjemmesiderne. Derfor skal du regne med at din internetforbindelse bliver langsommere, når du benytter en VPN.

2) VPN blockers

Mange af de steder, man ønsker at besøge med VPN, blive bedre til at blokere for adgangen.

3) Varierende stabilitet

Det kan variere meget, hvor stabil en VPN service er. Nogle gange går det hele ned, og så kan du ikke bruge den alligevel.

4) Det koster penge

Det er ikke gratis at bruge en fornuftig VPN forbindelse. Selvom det ikke koster ret meget, så er det dog alligevel dyrere end at surfe internettet uden en VPN.Uge

Er det 100% sikkert at bruge en VPN?

Nej. Selvom du tilgår internettet via en VPN forbindelse, kan det godt lade sig gøre at hacke din forbindelse.

Den allersikreste måde at browse internettet på, er at anvende Tor browseren, som vi kommer ind på lidt længere nede i indlægget. Den giver dig så tæt på 100% sikkerhed og kryptering, som du kan komme.

Men det er meget utænkeligt, at en hacker ville gide bruge tid og energi på at tilgå dine internetdata, når du benytter en VPN-forbindelse. De skal virkelig tro, at der er noget værdifuldt at komme efter, for det er meget vanskeligt.

Det kan også tænkes at din VPN-udbyder logger dine data. De har nemlig adgang til disse data:

  • Din IP-adresse
  • Tidspunkter for dine besøg og på- og aflogninger
  • Enheder du anvender (mobil, computer etc.)
  • Betalingsoplysninger og fakturaoplysninger

Så det er vigtigt, at du læser alle betingelserne for brugen af deres service, inden du betaler for deres service.

Du finder nemlig ofte en masse undtagelser med småt, som i mange tilfælde viser, at de faktisk gemmer en del informationer.

Det giver ikke så mening at betale for anonymitet, hvis du bare bliver logget et nyt sted (VPN-servicen) i stedet for hos din internetudbyder.

Hvornår er det godt at bruge en VPN?

Det er en god idé at bruge en VPN, hvis du skal logge på din netbank eksempelvis. Alle hjemmesider hvor du indtaster personlige oplysninger, er altid forbundet med en risiko, da du sender personfølsomme data.

Her er en liste over eksempler på aktivitet, hvor det er smart at bruge en VPN:

  1. Netbanken.
    Når du skal indtaste personlige oplysninger, og tilgås så følsomme data, som vi finder på din netbank, er det vigtigt med høj sikkerhed.
  2. Geografisk låst indhold
    Hvis du ønsker at se nyheder, eller andet indhold, som er låst til et bestemt geografisk område, at det også smart med en VPN forbindelse. Det giver dig mulighed for at se indholdet, som ellers ikke ville tilgængeligt.
  3. Når du ikke vil logges hos din internetudbyder
    Der kan være forskellige årsager til, at man ikke ønsker at ens internetudbyder kigger med på hvilke hjemmesider man besøger. I alle disse tilfælde er det smartest at bruge en VPN.
  4. Når du anvender et offenligt wi-fi netværk
    Du er allermest sårbar, når du anvender et ordentligt netværk. Det kan for eksempel være på biblioteket, eller hvis du sidder på en café eller restaurant. Her kan alle logge på samme wi-fi, da der typisk ikke er en kode, eller også er koden meget let at få fat på.

Gratis eller betalt VPN service?

Betalt eller gratis VPN?

Der findes en masse gratis VPN services, som du kan finde på nettet. Men hvornår giver det mening at betale for at bruge en VPN, og hvornår kan du udmærket nøjes med en gratis?

Den største udfordring med de gratis VPN løsninger, er at de ofte er meget langsomme.

Det koster en del at drive en VPN, og du betaler sikker på en anden måde end med dit dankort, når du anvender servicen. Det kan være via reklamer, eller måske sælges dine data rent faktisk til tredjepart.

Hvis du bruger en VPN for at få anonymitet, bør du helt klart vælge en løsning. hvor du betaler en lille smule per måned. Du kan finde VPN løsninger helt ned til 30-40 kr per måned, så det er ikke risikoen værd at anvende gratis løsninger.

Bemærk
Se vores test af 6 forskellige VPN udbydere her. 3 gratis services og 3 betalte services.

Hvor meget koster VPN?

Det varierer som sagt meget fra udbyder til udbyder. Som sagt kan du starte med priser helt nede omkring 30 kr. per måned, og du kan også finde udbydere, som koster hundrede kroner på per måned.

Du kan også betale langt mere end det, og så får du ofte en forbindelsen, som er næsten ligeså hurtig, som når du surfer uden VPN.

Her er det vigtigt, at du læser betingelserne godt igen, så vi ved præcist hvad du betaler for. Der er nemlig meget forskel på både kundeservice og hastighed. Der er en god ide at lave lidt research først, så du finder en seriøs udbyder.

Det kommer også an på hvad du skal bruge din VPN til.

Hvis du skal ikke bruge meget hurtigt internet, er der nogen udbydere som er gode til dtte. Skal du derimod blot bruge den allerhøjeste grad af sikkerhed, vil du ofte skulle vælge en lidt langsommere løsning, som måske koster lidt mere.

Her er vores anbefaling.

ExpressVPN er vores anbefaling #1
ExpressVPN har et super stærkt produkt, super-god hastighed og fungerer på alle platforme. Prisen er også rigtig til kun 45 kr/mnd ved bestilling af ét år.
Det billige alternativ
SurfShark har også et godt produkt, som jeg pt. er ved at teste med godt resultat. Vi har fået en særlig rabatkode til vores læsere, så du før første år til kun 13 kr ($1,99) per måned! Brug knappen nedenfor for at få den særlige rabat.

Kan man bruge en VPN med sin smartphone og iPad?

Pige med mobiltelefon

Ja det kan du sagtens.

Det betyder ikke noget hvilken enhed du går på nettet med. Du vil også ofte kunne downloade en mobil app fra din VPN-udbyder, så du kan bruge den meget let sammen med din mobil.

Der findes også en særlig setting på din iPhone, hvor du kan bruge en VPN.

Sådan gør du med din iPhone: Indstillinger > Generelt > VPN
Her kan du indtaste oplysninger om en VPN-service, og sørge for at du altid surfer via denne VPN.

Derved opnår du præcis samme sikkerhed via din mobil, som du får via din pc.

her skal du dog være lidt påpasselig. Der findes en del dumme sager omkring leaks af Internet-brugeres trafik og data netop når de har brugt en gratis VPN via deres mobil. Sørg for at brugen en betalt service, så er du meget mere sikker.

2 alternativer til VPN

Der findes også fornuftige alternativer til VPN, som hver især dækker nogle af de forskellige behov som en VPN hjælper med.

Det er dog typisk for disse alternativer, at det giver dig en (væsentlig!) langsommere forbindelse.

Der skal foretages en lang række serverkald, og det tager tid at få alle informationerne frem og tilbage til din computer.

Lad os se nærmere på nogle af de mest brugte alternativer til VPN forbindelser:

1) Tor browseren giver tårnhøj sikkerhed

Dette projekt er et ganske særligt projekt. Tor browseren er skabt for at give den ultimative sikkerhed som internetbruger, og den er gratis og bruge.

På nogle måder fungerer den lidt ligesom en VPN forbindelse, da den også redeligerer din internettrafik omkring en anden server. Men den kører ikke kun din trafik omkring en enkelt server.

Tor browseren delegerer din trafik omkring en hel række af forskellige server, så det bliver endnu mere vanskeligt at spore din aktivitet.

På den måde bliver din færden på nettet meget maskeret, og det skulle være den allermest sikre måde at gebærde sig på nettet.

Det betyder dog desværre også, at det bliver noget langsommere at surfe nettet. De mange redelegeringer tager nemlig tid, så derfor vil du opleve din internetforbindelse bliver noget langsommere. Så dette er ikke løsningen, når du vil se film online, eller foretage et videoopkald.

2) Proxy chains giver også høj sikkerhed

Et andet alternativ til en VPN er at bruge en række forskellige proxyer.

Det er noget mere vanskeligt at opsætte, men det giver også en meget høj grad af sikkerhed. Desuden kan du aldrig sikre dig 100% mod at din VPN udbyder ikke videregiver dine informationer til tredje part. Det kan du vide dig mere sikker på, hvis du bruger en kæde af proxy servere.

Det fungerer i praksis meget ligesom Tor browseren og en VPN. Din trafik sendes omkring en række andre iP-adresser, inden du besøger din destination (en webadresse). Dermed sløres dine spor.

Du laver ganske enkelt en forespørgsel, som først sendes til den første proxy-server. Denne sender den til den næste proxy-server, som sender den til den næste proxy-server og så videre. Til sidst sendes forespørgslen til den ønske webadresse. Herefter er det gennem hele kæden tilbage til dig med informationen.

Som du nok kan regne ud er dette også en langsommelig proces, da der skal laves en helt række af serverkald, som hver især forlænger den totale ping-tid for opkaldet.

Du vil formodentlig skulle benytte gratis services, fordi at efterlade nogle digitale spor. De gratis proxier, du kan finde på nettet, er ofte meget langsommere, end dem du kan betale dig til at benytte. Så det sløver din internetforbindelse yderligere!

Vores anbefaling:

ExpressVPN er vores anbefaling #1
ExpressVPN har et super stærkt produkt, super-god hastighed og fungerer på alle platforme. Prisen er også rigtig til kun 45 kr/mnd ved bestilling af ét år.
Det billige alternativ
SurfShark har også et godt produkt, som jeg pt. er ved at teste med godt resultat. Vi har fået en særlig rabatkode til vores læsere, så du før første år til kun 13 kr ($1,99) per måned! Brug knappen nedenfor for at få den særlige rabat.

>> Se vores store sammenligning af VPN her.