Internet og Things – hvad er de bedste gadgets?

Her er et par af de nye sjovere eksempler på internet-opkoblede ting, så finder vej ind i vores hverdag. Vi kender alle Apple Watch som et godt eksempel på at internettet kryber ind alle steder, men der er også helt andre produkter.

Lav kaffe fra sengen

Denne kaffemaskine kan du styre fra din smartphone!

Så snart du vågner, sætter du den til at lave en kop kaffe, som så er klar når du står op.

Du åbner bare Nespresso appen, og bestiller en kop kaffe.

Når maskinen behøver din opmærksomhed til en rensning fx. så får du også besked via appen, så du ikke skal bruge tid på at gå og tjekke hvordan den fungerer i løbet af ugen.

Er behovet større end små kaffekapsler kan klare, så skal du nok op i en større model.

Skal du have den helt lækre Rolls Royce indenfor kaffeautomater bør du tjekke Wittenborg Karisma ud:

Den kan dog ikke startes fra mobilen, men til gengæld er den så hurtigt, at du ikke behøver at lade den varme op i forvejen.

Bluetooth hængelås

En hængelås kan nok ikke lige det første der dumper ind i hovedet på en, når man tænker på ting som kan kobles på internettet og mobiltelefonens applikationer.

Denne hængelås fra Noke kan åbnes via mobiltelefonen, enten via en sekvens af tryk, eller simpelthen blot ved et enkelt tryk.

noke
På den måde kan du se på din mobiltelefon hvornår låsen blev åbnet, og du kan dele med andre så de også med deres mobiltelefon kan åbne og lukke denne låst.

Batteri holder et år, og bruger 128 bit kryptering, dvs. at det er et meget sikkert system.

Mimo baby monitor og alarm med projektor

En anden og måske mere brugbar applikation med tilhørende “Ting”, er denne dragt som dit barn kan sove i.

Når du ifører dit barn denne dragt, kan du på din telefon monitorere hvordan dit barn sover, og hvornår det vågner eller blot vender sig lidt i sengen.

Du kan desuden holde øje med ting som vejrtrækning, kropsposition og i det hele taget få detaljerede statistikker på dit barns aktiviteter i løbet af natten.

En anden gadget, som virkelig er sjov er denne babyalarm med projektor:

Den skyder ganske enkelt et billede op i fx. loftet, som barnet kan hygge sig med at ligge og kikke på, mens det falder i søvn! Som der står på denne forhandlers side:

“Beroligende natlys og projektor med nattehimmel, DECT-teknologi: krystalklar lyd, 100% fortrolighed og sikker forbindelse”

Jawbone og Mifit

En type produkt jeg har en del erfaring med, at de såkaldte fitness trackere. Jeg har en af de første til at købe Jawbone’s armbånd, som kan tracke alt fra søvn til skridt.

Alle disse data loades over i mobiltelefonens app, så jeg kan holde øje med mit aktivitetsniveau og min søvnrytme.

Jeg synes dog den er lidt tyk, og bestemt ikke en billig model.

I efteråret sidste år var jeg en tur i Beijing, og her stiftede jeg bekendtskab med firmaet Xiaomi.

De laver en meget høj kvalitet og meget lav pris, og jeg blev imponeret af deres armbånd, Som gør omtrent det samme som mit gamle fitness armbånd:

Der er nu kommet er en bedre afløser, som er endnu mere vild:

Den kan bestemt anbefales, og den er ret overlegent på mange punkter. For det første koster den kun cirka 100 kr. Dernæst kan holde strøm mere end en måned, hvilket er dobbelt så godt som Jawbone.

Sidst men ikke mindst er den utrolig tynd, Og har en rigtig fin app som på mange måder minder om Apples måde at designe Bruger interface på.

Morten Storgaard

Jeg skriver om Internet, wifi-relaterede emner og gadgets. Jeg er 35 år og (godt) gift på 10. år med en Youtube rejseblogger, så jeg rejser en del. Når jeg ikke nørder, så nyder jeg gerne god mad eller noget tung rock :-)

Lignende artikler