Langsomt Internet – hvad kan det skyldes?

Langsomt internet kan være en af de største frustrationer man møder på arbejdet eller i hjemmet. Der er ikke noget mere frustrerende end at se en side langsomt loade ligeså langsomt som et træ vokser… Når man taler med folk omkring deres internet, er det mest normale svar, det kører alt for langsomt. Det virker ikke som det skal, eller jeg betaler for hurtigere internet end min forbindelse egentligt er. Problemerne omkring langsom internet er mange, og der er mange forskellige løsninger.

Tjek først om din udbyder KAN levere en hurtig forbindelse

BREDBÅND
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder FIBERNET
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

(Links åbner i nyt vindue)

Tag en hastighedstest af dit internet

Det første du skal finde ud af, er om dit net reelt er langsommere end du betaler for. Du kan finde ud af hvor hurtig download og upload hastighed du bør have i din kontrakt, som du fik tilsendt af din internetudbyder – kan du ikke finde den, så ring til dem og få dem til at fortælle det. Dernæst skal du undersøge hvor hurtig upload og download hastigheden er på din computer. Det kan du gøre med vores uvildige hastighedstest. Her ser du med det samme download, upload og andre parametre for din hastighed. Bruger du trådløst internet, vil der utvivlsomt være en forskel mellem hvad du måler og hvad du burde måle. Det skyldes primært, at det trådløse signal ikke er lige så godt til at ”transportere” internettet som almindelig forbindelse til routeren er. rss-1160290_640 Alt afhængig af hvor langt du sidder fra routeren vil du opleve manglende hastighed. Du kan undersøge dette ved at slå kabel direkte til din router og derefter undersøge din forbindelse. Er forbindelse stadig for lav skyldes det ikke at du bruger trådløst internet. Læs vores tips her til at foretage en hastighedstest så nøjagtigt som muligt.

Problem med routeren

Problemer med routeren kommer i mange forskellige størrelser. Det kan fx være problemer med din routers software, hardware eller placering.  Softwaren er svær at undersøge, medmindre man har store IT-kundskaber. Heldigvis findes der en let måde at opdatere softwaren på: Sluk for din router i et minut og tænd igen. Din router vil helt automatisk begynde at opdatere softwaren. Dette er utvivlsomt også en af de løsninger din udbyder vil fremhæve, så du kommer dem i forkøbet, ved at gøre dette inden du ringer til dem. Det er ligeledes svært at gennemskue om det er hardwaren den er galt med. De to mest almindelige problemer med hardwaren, er som regel i forbindelse med hinanden. Enten er dit hardware blevet slidt, eller routeren kan være for gammel eller af for dårlig kvalitet til at understøtte din internethastighed. router-157597_640 Routeren kan forståes som enden af en haveslange. Enden bestemmer ikke hvor meget vand der tilføres (din internethastighed ind i huset), men den sætter et max på, hvor meget, der rent faktisk kommer ud. På samme måde kan en gammel eller defekt router sætte en begrænsning på din internethastighed, og gøre forbindelsen sløv. Din internetudbyder kan bedst guide dig til om dette er tilfældet, og hvor du kan købe en ny.

Placering af routeren

Placering af routeren er utrolig vigtig – især når du benytter trådløst internet. Din router har en begrænsning på hvor langt den kan række, og ganske logisk får du det bedste signal jo tættere du er på routeren. Vi har lavet en guide til optimal placering af routere, således at den kan række til de rum i huset, hvor du skal bruge internet.

Overvej mobilt internet

I mange områder udenfor byerne er det faktisk mobilt bredbånd som er den bedste løsning. Du kan i dag få op til 1.000 Mbit (!) på det trådløse mobilnetværk, og der er masser af gode grunde til at overveje denne løsning, hvis dit kablede internet er langsomt eller trægt.

Bruger andre dit net?

Antallet af brugere af nettet er også afgørende for, hvor hurtig dit net er. Er i en hel familie, der bruger nettet samtidig, vil det helt naturligt blive langsommere. Har du ikke sikret dit trådløse internet med en kode, så er der risiko for at folk i andre huse eller lejligheder omkring dig, vil udnytte dit internet – sørg derfor for at have en stærk kode på dit internet, gerne en man ikke logisk gætter.

Malware, Spyware og andre vira (Virus)

Virus er noget ingen ønsker at anskaffe sig. Nogle virusser er mindre ubehagelige end andre, det gælder især spyware, som ikke direkte ødelægger din computer, men “nøjes” med at samle oplysninger. Det gælder dog for alle typer virus, at de er med til at forværre din internet hastighed – nogle endda rigtig meget. De kan nemlig æde noget af din hastighed. Anskaf derfor et program der kan skaffe dig af med malware, spyware og gerne et antivirus program.  Sikkerhed med trådløst internet