Fibernet og Bredbånd på Fyn

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*inkl. oprettelse, fragt, gebyrer og evt. rabat måneder

udbydere af bredbånd og fibernet
Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

(Links åbner i nyt vindue) Konkurrencen på bredbånd er hård, og Fyn er ingen undtagelse. Derfor kan det betale sig at tjekke priser og kampagner min. en gang om året.

Hvilke bredbåndsudbydere har god dækning på Fyn?

Energistyrelsen har lavet hjemmesiden Tjekditnet.dk, hvor du hurtigt kan se hvilke bredbåndsudbydere, der servicerer dit område. Her kan du blot indtaste dit postnummer, og så har du overblikket. Derefter kan du sammenligne udbydernes tilbud og kampagner på oversigten ovenfor. odder-by-internet Hvor hurtigt internet du kan få, afhænger af hvilke udbydere der er i området. De fleste bredbåndsudbydere benytter TDC’s kobberkabler, og derfor er der ikke meget forskel på hvilken dækning du får. Ovenfor har vi lavet en sammenligning af de største spillere på markedet, og det betyder at de fleste af disse er tilgængelige over hele landet.

Billigt bredbånd vs. hurtigt bredbånd

Ofte må der en afvejning til mellem hvor billigt bredbånd du ønsker, målt op imod hvor hurtig bredbånd du har brug for. Internet i Odense er godt, men det kniber mere hos nogle af de mindre byer på Fyn. Hvis du er i tvivl om hvilken hastighed, der passer til dit forbrug, kan du få et par råd her:
Under 5 Mbit20 Mbitover 20 Mbit

Email / nyheder osv.

FINT

FINT

FINT

Netflix, film osv.

OK

FINT

FINT

+3 brugere samtidig

DÅRLIGT

OK

FINT

Når du ved hvilken hastighed du har brug for, kan du blot købe den billigste løsning indenfor disse rammer. Hvor hurtigt dit internet opleves, vil også hænge sammen med, hvor mange enheder (mobiler, tablets, computere osv.) der er koblet på jeres bredbåndsopkobling i husstanden. Som regel er de billigste pakker også de løsninger med det langsomste net, men det er ikke altid tilfældet. Så sørg for at tjekke pris og hastighed grundigt og årligt. Det er også derfor vi anbefaler, at man tjekker sit bredbåndsabonnement mindst en gang om året, så man kommer op på den hurtigste hastighed, ift. den pris man betaler.

Bedste priser i Danmark og på Fyn

Hvis du blot er på udkig efter den bedste og laveste pris i Danmark, kan du tage udgangspunkt i oversigten øverst på siden, som også fint dækker Odense og de øvrige byer på Fyn. Her har vi listet de forskellige udbydere af bredbånd sorteret efter pris, hvor du ser den bedste pris øverst. Det er de største udbydere i Danmark vi har taget med i prissammenligningen, så det er nemt og overskueligt at finde den bedste pris, uanset hvor du bor i landet. spar-bredbaand De bedste priser får du ved at benytte disse kampagnetilbud, og derfor kan det ofte betale sig at tjekke sin bredbåndspris en gang om året, da hastighederne konstant forbedres og priserne sænkes. Vi tjekker løbende de forskellige udbydere, og noterer Danmarks bedste kampagner her i toppen af siden.

Test af hastighed omkring Fyn

Er du i tvivl om hvor hurtigt dit internet er i dag, kan du tage denne hastighedstest. Hastigheden vil hænge sammen med, hvor mange der er på internettet samtidig, så hvis du vil have det helt rene resultat af jeres forbindelse, bør du teste hastigheden, mens der ikke er for mange enheder koblet på forbindelsen. Testen fortæller dig en række ting. Først og fremmest måler den din ping-hastighed fra din lokation (fx. Bogense by), som handler om hvor hurtigt du får forbindelse til internettet. Dernæst måler den din download hastighed og din upload hastighed. Hastigheden på download handler om hvor hurtigt du kan indlæse data fra internettet, og upload hastigheden skal du bruge, når du skal sende filer eller uploade ting. Til sidst vil testen også vise dig, hvor du er koblet på, og hvilken internetudbyder du benytter.

Trådløst vs. tilslutning med netværkskabel

Skal du have en trådløs opkobling, skal du bruge en router. Denne kan du enten få hos udbyderen i Odense, eller du kan selv købe en router, som spreder dit bredbånd ud til husstanden. Dvs. at du ikke er afhængig af en bestemt udbyder af bredbånd, for alle de forskellige tilbud kan kobles op trådløst i dit hjem. Her kan du læse en gang til opsætning trådløst bredbånd, og nedenfor kan du se en video omkring hvordan du opsætter det trådløse netværk: Det trådløse signal hænger primært sammen med hvor hurtigt bredbånd du har købt, men det påvirkes også i høj grad er antallet af brugere, der er aktive på nettet i husstanden. Så hvis du oplever jeres trådløse forbindelse er langsom, er det ikke nødvendigvis fordi jeres signal ind i huset ikke er godt nok. Det kan også skyldes, at der er for mange på samtidigt, og så skal du bruge en hurtigere forbindelse.

Bredbånd til erhverv

Leder du efter bredbånd til erhverv på Fyn, skal du også bruge en hurtigere forbindelse både på download og upload, så I alle kan være online samtidig. De priser vi har vist i toppen af siden er de billigste tilbud hos udbyderne af bredbånd, og er derfor ikke særlig hurtige forbindelser. Når du klikker ind til deres side, kan du nemt vælge en hurtigere forbindelse, og se hvilke priser der er gældende. Vi har lavet det på denne måde for at synliggøre, hvilke muligheder der er på markedet på Fyn, for at få det billigste bredbånd i Danmark, så vær opmærksom på det, hvis du er på udkig efter bredbånd til erhverv. Er I mange på kontoret, som skal bruge internettet samtidig, kan det anbefales minimum at have en hastighed på 30 til 50 Mb. Fullrate har nogle gode kampagner til erhverv, og har en udmærket support. På linket ovenfor kan du bede dem ringe dig op, da det er meget individuelt hvor hurtigt internet man skal bruge til firmaer. Det vil guide dig igennem de forskellige tilbud til erhverv, og give dig et tilbud indenfor kort tid.

Der findes fire typer bredbånd

Du skal først finde ud af om du skal bruge ADSL bredbånd, mobilt bredbånd, via Kabel-TV eller fibernet bredbånd. Her kan du læse om forskellene på de forskellige typer. Det er faktisk ret enkelt.

Hvad er ADSL bredbånd?

ADSL bredbånd er det klassiske bredbånd. ADSL  står for “asymmetric digital subscriber line“, og det fungerer på den måde, at alle der kobler sig på forbindelsen deler den båndbredde, der er til rådighed. Det er anderledes end fx fibernet, hvor der ikke er samme belastning på hastigheden, i forhold til hvor mange der er koblet på netværket samtidig. Dette kaldes også for fastnet bredbånd, og leveres typisk over en telefonforbindelse. Det opsættes som ved stationært Wifi netværk, som du ikke kan tage med, da det er koblet på et telefonstik. Det asynkrone betyder, at upload og download hastighed ikke er ens, som det er tilfældet med fibernet.

Hvad er mobilt bredbånd?

Som navnet antyder, er dette et bredbånd, som du kan tage med på farten. Det er typisk udformet som et USB stik, som du blot stikker i USB porten på computeren, og så kan du komme på nettet alle steder hvor der er internetdækning. Dette er typisk en smule dyrere end de øvrige bredbåndsopkoblinger, til gengæld er det utrolig praktisk, hvis du ofte er på farten.

Hvad er bredbånd via kabel-tv?

Du kan også få bredbånd via kabel-tv. I mange år var dette meget udbredt i Danmark, og du kan stadig købe det hos flere af udbyderne. Typisk købes dette sammen med nogle tv-pakker, og er derfor betinget af at du også køber andre ydelser. Det er primært Stofa Bredbånd og YouSee som tilbyder disse løsninger. Det påvirker ikke dit tv-signal, og du kan sagtens se TV samtidig med at du benytter internettet. Dette er typisk den eneste måde du kan få bredbånd uden bindingsperiode, men til gengæld binder du dig til en tv-pakke, så i sidste ende bliver det næsten samme løsning. De fleste abonnementer leveres med seks måneders binding, og det er også derfor vi har vist prisen for seks måneder i prisoversigten øverst. Det er nemlig nødvendigt at kigge på et halvt år, for at finde den rigtige prissammenligning på bredbånd.

Hvad er fibernet bredbånd?

Bredbånd via fibernet er det nye, som er på vej til hele Danmark. Det er som regel energiselskaberne, der tilbyder fibernet, og i Nordjylland er det bredbånd Nord. Det fine ved fibernet, er at det er en ny teknologi, som baserer sig på lyslederteknologi. Uden at blive alt for teknisk, betyder det, at du får utrolig høje Internet-hastigheder, som ikke påvirkes synderligt af hvor mange der på samtidigt. Særlig til husstande med mange smartphones, tablets og computere er dette den rigtige løsning, så er der både kan ses film, tjekkes e-mail og surfes på eksempelvis YouTube samtidig. Waoo er godt i gang med at udbrede det, og flere og flere byer kommer med. Senest er Skjern koblet på fibernet.