Net1 – En atypisk leverandør af mobilt bredbånd

Net1 er et bredbåndsselskab vi er ret pjattede med hos Netkablet.dk.

De adskiller sig nemlg fra de øvrige udbydere af bredbånd og mobilt bredbånd på netop ét punkt:

Net1 kører på en anden frekvens, som giver ekstremt høj dækning og stabilitet, men til gengæld kører det ikke voldsomt hurtigt.

Sagt med andre ord:

Hvis du har problemer med at få stabilt internet på din adresse, så er Net1 et rigtig godt bud på den rigtige leverandør for dig.

Her dækker Net1

Net1 forsøger som sagt at levere internet dér, hvor andre giver op.

Dermed er deres primære fokus er:

De øvrige internetselskaber har typisk fokus på de store byer, hvor der er et stort kundegrundlag. Men for Net1 handler det netop om de små lokalsamfund, som ellers ikke bliver hørt.

De forsøger altså at sikre alles mulighed for Internet, selvom man bor langt fra storbyen eller for eksempel arbejder og bor til søs.

Selskabet blev startet i 2003 og opererer i hele Skandinavien. Net1 er en del af Ice Group, og tilsammen dækker de cirka 380.000 mennesker med internet.

Klik her for at se Net1’s dækningskort:

Se også en sammenligning af mobiludbydernes dækningskort.

Priser ift. øvrige udbydere af mobilt bredbånd

Vi sammenligner hver måned priserne på mobilt bredbånd, og her ser du en benchmark, som er fra indeværende måned:

Tip: Se flere kolonner ved at tippe mobilen

*Inkl. oprettelse, forsendelse og ALLE begyrer

Net1 benytter en lavere frekvens

Som vi skrev i introduktionen, anvender Net1 en anden frekvens end de andre selskabers mobilmaster.

Måden, hvorpå de kan tilbyde internet til udkantsområderne, er ved at benytte en lavere frekvens, end man ellers normalt gør. Det giver en længere rækkevidde, og derfor kan de nå længere omkring, end de fleste andre selskaber kan.

Normalt benytter man frekvenser oppe omkring 2-3.000 MHz til mobilmaster. Det giver typisk en rækkevidde på 2-4 kilometer. Net1 derimod kører på 450 MHz, som er en mere langtrækkende frekvens.

Teorien bag den længere rækkevidde skal netop findes i forskellen på frekvensen. Ved at vælge en lavere frekvens, bliver bølgelængden længere.

Dermed kan signalet bæres længere, og netop derfor kan Net1 levere Internet helt ud til yderområderne, og hele 60 km ud på havet.

Her er en lille forklaringsvideo lavet af Net1:

Abonnementer hos Net1

Pga. den særlige teknologi dækker Net1 imponerende 98% af Danmark, Norge og Sverige og udvider stadig.

Med Net1 er det desuden ikke så svært, når du skal vælge abonnement. Du kan nemlig enten købe et abonnement med 40GB internet eller et abonnement med fri internet.

Der er simpelthen blot de to valgmuligheder – ganske enkelt.

Du kan også købe det, de kalder Mobil Fritid, som er til dig, der kun af og til har brug for mobilt bredbånd. Så kan du tanke op efter behov, så du for eksempel kan købe en uges bredbånd, hvis du skal i sommerhus ud til kysten. Eller andre steder, hvor dækningen ellers kan finde på at svigte.

>> Klik her for at se abonnementerne på deres hjemmeside.

Net1 leverer både mobilt bredbånd til private og til erhvervskunder.

På deres hjemmeside kan du tjekke, om du også kan nyde godt af deres internet, hvis du befinder dig i et område, som ellers kan være problematisk at få dækning i.

Mobilmast med lav frekvens hos Net1

Det siger kunderne om Net1

Baseret på cirka 600 anmeldelser scorer Net1 3,9 ud af 10 stjerner på Trustpilot.

Nogle af de dårlige anmeldelser går på, at forbindelsen desværre alligevel ikke er helt lige så god som lovet, og som den skulle være ifølge deres eget forbindelseskort på hjemmesiden.

Derudover er der sket nogle organisatoriske fejl, som flere beklager sig over. Kundeservicen får imidlertid også ros i de positive anmeldelser, hvor kunderne blandt andet peger på kompetente medarbejdere, der ved, hvad de snakker om.

Desuden får de ros for deres dækning på havet, hvilket de også skulle være det bedste selskab til at dække.

Forbindelsen får generelt både ris og ros, for nok er der kunder, der beklager sig over deres forbindelse. Men der er også mange, der skriver, at deres internet fungerer upåklageligt i deres område.

Desuden får de ros for deres hurtighed i forhold til at klare problemer og i forhold til levering af routere til nye kunder.