iPhones & Apps | Komplet guide + 9 svar på typiske problemer

Alt på iPhones installeres med apps. Der er apps til alt fra iPhonens GPS vejvisning til Facebook osv. Men hvordan fungerer det? Ofte har folk problemer med installering, åbning og sletning.

I denne artikel guider vi dig igennem en lang række udfordringer, som folk typisk har med apps på deres iPhone.

Hvad er Apps til iPhonen?

Apps er en forkortelse af ordet “Applications”, som blot betyder “program” på dansk. Det er små software programmer, som installeres på din iPhone for at tilføje noget funktionalitet.

Hvordan installerer man apps på iphone?

Apps til iPhone kan kun installeres via Apples App store.

Det er en app, som er forudinstalleret på din iPhone sammen med styresystemet. Denne app åbner du, og så kan du søge efter andre apps, som du kan installere på din iPhone.

For at installere aps, skal du have din kode til iCloud, som du oprettede, da du installerede din iPhone eller på et tidligere tidspunkt. Den bliver du nemlig bedt om at indtaste, når du finder en app du gerne vil installere.

Når du har hentet en app ned på din iPhone, vil de placere sig som et ikon på din skærm.

Hvorfor kan jeg ikke downloade/installere apps på iPhonen?

Der kan være flere grunde til at du ikke kan installere apps på din iPhone.

Først og fremmest skal du sørge for at du har forbindelse til internettet, og derefter skal du sørge for at du har din kode til iCloud, så du kan indtaste den når du bedes om det.

Hvis du har internetforbindelse og du stadig ikke kan downloade apps, er det formodentlig fordi du er koblet en wi-fi forbindelse, som godt nok leverer et wi-fi signal, men uden at der er internet.

Tjek derfor med din browser, om du kan åbne hjemmesider.

Jeg plejer at teste min internetforbindelse med denne hastighedstest, da den hurtigt viser hvordan min forbindelse yder. Den er yderst sjældent er nede, og siden loader lynhurtigt, så jeg ikke skal vente.

Hvordan sletter man apps?

Du sletter en app ved at holde fingereren nede på ikonet i flere sekunder. Når du gør dette, begynder alle dine ikoner på skærmen at ryste og hoppe.

Når det sker, kommer der et lille kryds frem i øverste højre hjørne, som du kan klikke på for at slette appen.

Nu vil du blive spurgt om at bekræfte at du ønsker at slette den, og måske er der nogle data, som du også skal bekræfte at den vil slette.

Når en app er slettet, kan du altid finde den igen ved at åbne App store og søge efter den igen. Hvis du har betalt for en app, vil du ikke skulle betale igen, da systemet husker, at du en gang har betalt for den. Så du kan roligt slette den, hvis du ikke skal bruge den de næste mange måneder eksempelvis, for så henter du den bare igen, hvis du kommer til at savne den.

Hvorfor kan jeg ikke slette apps på min iphone?

Der er dog nogle Apps, som du ikke kan slette på din mobil, da de kræves for styresystemet. iOS vil ikke lade dig slette disse apps:

  • Safari
  • Fotos
  • Ur
  • App store
  • Wallet
  • Kamera
  • Sundhed
  • Find iphone

Dette er de basale apps, der som minimum vil være på en iPhone. Det vil også være dumt hvis du kunne slette eksempelvis alle dine fotos, fordi du ved en fejl kom til at fjerne appen. Eller hvis du kunne miste alle dine data for skridttælleren, blot fordi du kom til at slette Sundheds appen.

Du kan heller ikke fjerne eller slette ikonet for Indstillinger. Det er dog ikke en app, men er blot placeret på dit skrivebord med et ikon, ligesom dine apps.

Hvordan lukker man apps?

Du lukker en app ved at dobbeltklikke på hjem-knappen. Det er den runde knap nederst på din iPhone. På de nyere modeller (iPhone X og nyere), som ikke har en hjem-knap, skal du blot slide en finger op ad skærmen fra bunden og på til ca. midt på skærmen.

Nu kommer der en skærm frem, hvor du kan bladre gennem alle dine apps.

Du kan her bladre hen til den app du ønsker at lukke, og så skal du skubbe dens vindue op ad og slippe. Så lukkes appen.

Det gør du på samme måde, som når du swiper på skærmen, for at slukke din iPhone, du skal blot swipe app-vinduet op ad, så du nærmest skubber vinduet ud i toppen af skærmen.

Der er ikke nogen nem måde at lukke alle apps på, du skal lukke dem enkeltvist.

Skal man lukke app så sin iPhone?

Du behøver ikke lukke dine apps på din iPhone. Hvis du har meget lidt strøm tilbage, er det bedste du kan gøre blot at slukke for skærmen.

Det kan nemlig tage mere strøm at lukke programmerne, end at have dem kørende i baggrunden. Der er dog enkelte apps, som tager mere strøm end andre, når de kører i baggrunden, og det er eksempelvis Google Maps.

Den vil prøve at tage kontakt til satellitter vis iPhones GPS, og det kan tage noget strøm.

Nogle apps lukker automatisk, når du ikke bruger dem. Andre bruger lidt strøm i baggrunden, hvis du ikke aktivt lukker dem.

Hvorfor kan jeg ikke lukke mine apps?

Hvis du har en app du ikke kan lukke skal du prøve at genstarte din iPhone.

Du kan altid slukke din iPhone ved at holde knappen på siden eller i toppen inde, og swipe på det ikon, der kommer frem på skærmen.

Herefter skal du starte din iPhone op igen, og se om der er en opdatering til den pågældende app. På den måde er du sikker på, at du har den nyeste version.

Der kommer nemlig ofte opdateringer til apps, enten fordi der er fundet en fejl på den gamle version, eller fordi din iPhone er blevet opdateret.

Appen har derfor også har brug for en opdatering for at virke korrekt med den nye version af styresystemet.

iPhone vil ikke åbne apps

Det kan ske en gang imellem, at der er en app som ikke vil starte.

Det kan evt. skyldes at den skal opdateres. Sørg for at tjekke, om der er en opdatering til denne app, og se om det løser problemet. Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve at slette den og geninstallere den.

Det kan også ofte løse problemer med apps, som ikke fungerer korrekt. Hvis du har prøvet disse to løsninger, og det ikke fiksede problemet, så kan det også tænkes, at din iPhones ram eller processor er for presset. Så skal du tømme dine RAM og evt. slette noget indhold, så du får frigivet noget power.

Elers skal du prøve at slette og geninstallere appen, og se om det løser problemet. Du kan se længere oppe i artiklen, hvordan du sletter en app.