Kan man game på mobilt bredbånd?

Det korte svar er; ja, du kan godt game på mobilt bredbånd. Det mere uddybende svar indeholder en masse faktorer, som vi vil gennemgå i denne artikel! Der findes mange forskellige faktorer, der afgør om du kan game/spille over mobilt bredbånd. Det kommer meget an på hvilken forbindelse du har (3G eller 4G?), hvordan forbindelsen er i dit område, hvordan forbindelsen til din udbyder er. Sidst men ikke mindst kommer det an på hvor krævende et spil du ønsker at spille.

Hastigheden er afgørende for en god spil oplevelse!

Det bedste internet er A-L-T-I-D en fastnet forbindelse med fiber eller via telefon/TV stik:

(Links åbner i nyt vindue)

3G-forbindelse

Når det gælder 3G-forbindelse, er der stort set ingen spil man kan spille. Problemet er ikke kun at hastigheden er nede omkring 7 mbps eller mindre, du vil ofte opleve en ping på omkring de 200 ms. Pingen er den forsinkelse der er på at sende og modtage data til serveren du er forbundet til. En høj ping er ikke problematisk i forhold til spil som Heartstone, men spil hvor du skal tænke og reagere hurtigt som FPS-spil eller MOBA-spil er det meget problematisk.

4G-forbindelse

Forsinkelsen og hastigheden er langt bedre og ens ping kommer ned under 100 ms. Det giver en langt bedre oplevelse af alle spillene i forhold til 3G. Det er dog langt fra en perfekt løsning, men det kan lade sig gøre at bruge det, hvis man vælger de rigtige spil. Hvor 3G-forbindelsen kun kan bruges til spil som Heartstone, kan 4G-forbindelsen bruges til mere krævende spil som DOTA, League of Legends eller lignende.

5G-forbindelse

Dette har fået sit eget indlæg. Læs her om 5G dataforbindelser.

Hvilke spil kan man spille?

Der er stor forskel på hvilket spil du ønsker at spille! Nogle spil kræver nærmest ingen internetforbindelse, hvor andre er 100% afhængig af at du er ordenligt forbundet. Jeg giver her mit bud på nogle spil du kan spille og nogle du absolut ikke kan spille over mobilt bredbånd. Generelt gælder det, at de spil der kræver mindst af din computers ydeevne også er de spil der kører bedst over mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd er på ingen måde det samme som almindeligt bredbånd (endnu). Læs om forskellene her.

DOTA 2 (Defence of the Ancients)

DOTA tilhører en hastigt voksende genre af MOBA spil. MOBA betyder ‘Multiplayer Online Battle Arena’. Formatet er kendt fra andre spil såsom League of Legends og Heroes of Newerth. Det normale gamemode er to hold med fem spillere på hvert hold, som kæmper om at ødelægge fjendes base (ancients). Man vælger i starten en karakter, som man har gennem resten af spillet. Denne karakter kan samle XP points (hvilket gør at man kan stige levels) og indsamle guld (hvilket giver dig mulighed for at købe nye items). MOBA genren er mulig at spille via 4G forbindelse, men du skal sørge for at forblive et enkelt sted. I spillene er du meget afhængig af, at du ikke har for meget latency (forsinkelse) og at fobindelsen til internettet ikke pludseligt forsvinder. Du har mulighed for at kommet tilbage i spillet, hvis forbindelse ryger, men det kan blive et stort irritations moment for dig. Bliver du disconnected, så kommer det alt andet lige til at påvirke din egen og holdets præstation. Screenshot 2014-02-06 23.03.10 (640x360)

First-person shooter spil 

FPS er en forkortelse for First Person Shooter og er en kategori af spil der indeholder spil som Counter Strike, Battlefield og Call of Duty. First Person er det perspektiv man som spiller har på ens karakter. Det der afgør om man klarer sig godt i FPS spil er hovedsageligt din reaktionsevne. Derfor er det også altafgørende at din internetforbindelse er stabil og med den mindst mulige forsinkelse. Det kan lade sig gøre at game FPS spil over mobilt bredbånd, men det er på ingen måde anbefalingsværdigt. Man vil opleve, at man har en ulempe, hvis internettet har den mindste smule forsinkelse i forhold til ens konkurrenter.

Heartstone: Heroes of Warcraft

Heartstone er et samlekortspil i stil med Magic: The Gathering og andre samlekortspil. Spillet foregår online, hvor man samler og optjener kort, som man kan bruge i dueller mod andre over nettet. Spillet kræver meget lidt af din computers ram, processor og grafikkort. I Heartstone er det strategien der er i højsædet, og det er ikke (som i mange andre spil) nødvendigt at have en lav ping for at kunne spille spillet – en smule forsinkelse skader ikke ens spiloplevelse. Det gør Heartstone: Heroes of Warcraft til et af de bedste online spil man kan spille over mobilt bredbånd. Spillet er gratis og kan downloades her. ss1-med (640x400)

Bemærk: Gaming bruger meget data!

Ligesom når man streamer film og serier over sit mobile bredbånd skal man også være uhyre opmærksom på sit internet forbrug og datapakke, når man gamer. Du bliver derfor nødt til at sikre dig, at du har en datapakke med tilstrækkelig data. Har du ikke en datapakke der tillader ubegrænset dataforbrug, så kan det komme til at koste dig rigtig mange penge at game på mobilt bredbånd. Hvis du er interesseret i hvilken udbyder du bør vælge, så kan du læse dette indlæg om bedste mobilnetværk i Danmark.