Netflix ranker internetudbydere – hvor godt scorer din udbyder?

Netflix er kendt og vellidt (for det meste) verden over. Selskabet står som den største mastodont i udvalget af streamingstjenester.

I april i år kunne man fra deres hovedkontor berette om, at de nu har 86 millioner abonnenter verden over. Alene i USA er der 46 millioner.

Streamingstjenesten rummer en lang række serier, film og dokumentarer, omend det kan diskuteres, hvorvidt det er det bedste indhold, så er det indiskutabelt at de har et af verdens bredeste udvalg.

netflix-logo-1280x720

Der bliver streamet utrolig meget fra Netflix hver dag.

Så når Netflix rapporterer om, hvor godt de forskellige internetudbydere klarer sig, så lytter vi selvfølgelig efter.

Sådan ranker din internetudbyder

Testresultaterne bliver lagt ud på nettet tilgængelig for offentligheden én gang årligt. The Netflix ISP Speed Index er det officielle navn for denne test. Test resultaterne viser hvor godt internetudbyderne klarer sig til streaming på Netflix generelt.

Der er altså tale om et gennemsnit, hvilket ikke nødvendigvis afspejler din egen hastighed ved udbyderen.

Unavngivet

Øverst har vi YouSee, som højst besynderligt formår at holde deres første plads, på trods af at de næste 3 på listen er fibernet og YouSee er kabelnet. På en 5. plads finder vi Stofa, og vi skal længere ned endnu af listen før vi finder Fullrate og den nye spiller Kviknet.

En anden besynderlig ting kan man se, når man sammenligner hastighederne fra 2016 med 2015.

Her kan man se at der er en tydelig forskel, men med et forkert fortegn i forhold til hvad det burde. Tallene viser, at alle hastighederne er faldet en smule fra sidste måling.

Det er her vigtigt igen at understrege, at det er Netflix hastigheder og ikke nødvendigvis din generelle browser-hastighed.

Når hastighederne generelt er faldet, skyldes det højst sandsynlig, at det er ændringer foretaget i Netflix’s systemer, som gør at hastighederne er faldet.

Så hurtig skal dit internet være

Siger disse tal dig ikke så meget, så er du nok ikke den eneste. Men der er mening bag dem, som har betydning for især kvaliteten af det du streamer på Netflix.

Det giver vi et hurtigt indblik i her.

Generelt kan man sige, at Mbps står for Megabite per sekund, som angiver den mængde data du kan downloade i sekundet. Når man streamer video eller andet fra nettet, downloader man midlertidigt den fil, hvilket gør, at filen størrelsen også påvirker, hvor hurtigt du kan downloade den.

Vi holder løbende øje med priserne på bredbåndsmarkedet, og opdaterer hver måned denne oversigt over hurtig internet i Danmark.

blogging-336376_640

Netflix har selv udgivet en vejledning for, hvor hurtig internet hastigheden skal være for at kunne streame fx full-HD. 

  • 0,5 Mbps er smertegrænsen for at kunne streame. Du vil højst sandsynligt stadig opleve megen hakken og dårlig kvalitet i filmen. Det er derfor ikke anbefalingsværdigt.
  • 3,0 Mbps er den anbefalede hastighed for SD-kvalitet, hvilket svarer til 480p. Skal du se en dokumentar eller er du lidt ligeglad med billedkvaliteten, så kan man godt bruge dette.
  • 5.0 Mbps er den anbefalede hastighed for HD-kvalitet. HD-kvalitet er defineret som 720p eller bedre, som regel skelner man mellem HD og full-HD (1080p). Det har de ikke gjort her, men jeg garanterer at din internet hastighed gerne skal være over 5.0 Mbps, og nok mindst det dobbelte.
  • 25 Mbps er den anbefalede hastighed for Ultra HD. Ultra HD er bedre kendt som 4k, hvilket er det samme som 4000p. Dette er den højeste kvalitet tilgængelig for den almindelige forbruger, selvom det kræver at du har et specielt Netflix abonnement og at din computer eller fladskærm er 4k kompatibel.

Netflix rapporten kan ses her.