Kan jeg finde afstand til nærmeste Internet central?

Din maksimale bredbåndshastighed afhænger i høj grad af hvor langt der er til den nærmeste internet central / mikrocentral, hvor Internetudbyderen udsender internetsignalet til dit område.

Derfor ville det være super hjælpsomt med en søgefunktion på disse Internet centraler, så man kan finde den nærmeste, og dermed få det bedst mulige Internet.

Det er dog ikke så enkelt – desværre. 

Der findes ikke en sådan oversigt men….  Der er alligevel noget du kan gøre!

Tjek først din adresse hos internetudbyderne

Det mest præcise resultat får du, ved at indtaste din adresse direkte hos hver internetudbyder.

Det tager 3-4 minutter, og så har du syn for sagen, og ved præcist hvor du kan bestille det bedste / hurtigste internet.

Du kan også selv tjekke din adresse hos internetudbyderne. Vi har samlet en liste med link til de sider, hvor du tjekker din egen adresse hos alle udbyderne.

>> Se listen med adressetjek hos internetudbyderne.

En anden mulighed

Du kan bruge TjekDitNet.dk, som hjælper dig til at finde ALLE udbydere, som du kan benytte i dit område.

Det bedste af det hele er at de er sorteret efter hastighed, dvs. du kan frasortere de forbindelser / internetudbydere, som ikke udbyder en hurtig forbindelse til dit område.

Når jeg lave en søgning på min adresse, får jeg fx. dette resultat:

udbyder-central-internet

Ved at klikke på “Vis udbydere” kan jeg se nøjagtig hvilken udbyder der kan tilbyde mig det pågældende hastigheds-interval.

Smart når man skal finde den udbyder der leverer det hurtigste bredbånd på adressen.

Den viser ikke internet og telefoncentraler i dit område, men den viser hvilke internetudbydere der er i dit område, og hvilke hastigheder de kan tilbyde, som jo netop er det vi søger at få at vide, når vi ønsker at lokalisere, hvilken udbyder derligger nærmest på vores adresse.

Hastighederne er typisk opdelt efter Kobbernet (xDSL), bredbånd via Kabel-TV eller fibernet, og det er som oftest kobbernettet der leverer de almindelige hastigheder og fibernettet i den anden ende af skalaen, med de super hurtige download og upload hastigheder.

Genialt.

Det er en offentlig hjemmeside, under initiativ af Energistyrelsen, dvs. der er ikke nogle private interesser bag, som kan påvirke resultaterne og hvilke udbydere af bredbånd der vises på siden.

quote om langsomt internet der er ustabilt

TDC ejer langt de fleste telefon- og internetcentraler

Det er dog ofte det samme billeder der tegner sig overalt i landet.

Det er nemlig TDC som ejer langt de fleste centraler, og dermed er det oftest de udbydere, som benytter deres netværk, som du ender med at skulle handle hos.

Her kan du se de billigste abonnementer som benytter TDC’s net.

Telenor har også nogle få centraler typisk omkring de større byer som København, Århus, Ålborg, Odense og Esbjerg.

Udbyderne bruger hinandens internetcentraler…

De fleste udbydere har BSA rettigheder (bitstream access), dvs. de kan benytte et andet selskabs udstyr til at levere dig den bedste forbindelse.

Det er typisk TDC’s net de lejer sig ind på, og med mindre de vælger deres egen central lidt længere væk, så vil du alligevel ende med at bruge fx. TDC’s eller Telenor/Telias netværk. Fx. bruger Fullrate og den nyere udbyder Hiper begge TDCs net, og det samme gør Kviknet. Så der er penge at spare ved at vælge en af disse udbydere i mange tilfælde.